Kultuszregényből készül a leszbi-film

Képek - Cate Blanchett leszbikusként tér vissza a vászonra

Leszbikus szerepben bukkan fel hamarosan az Oscar-díjas Cate Blanchett, partnere Mia Wasikowska ausztrál színésznő lesz, akit elsősorban az Alice Csodaországban című filmből ismerhetünk.

Cate Blanchett képekben képgaléria

2013.05.30 08:35MTI
Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

Leszbikus párt alakít Cate Blanchett és Mia Wasikowska a Carol című, ötvenes években játszódó filmben, amely Patricia Highsmith azonos című regénye nyomán készül. A regény megfilmesítési jogát a Weinstein Company vásárolta meg.

A filmet Todd Haynes rendezi, aki 2007-ben az I'm Not There - Bob Dylan életei című filmben dolgozott együtt az Oscar-díjas Blanchett-tel. Az októberben kezdődő forgatás New Yorkban és Londonban zajlik majd.

A leszbikus szerelem kultuszműveként emlegetett Highsmith-regény két New York-i nő, egy bolti eladó és egy jómódú, elvált háziasszony története. A szerző az írást annak idején Claire Morgan álnéven publikálta.

Highsmith műveiből több film is született, köztük Alfred Hitchcock rendezésében 1951-ben az Idegenek a vonaton vagy Anthony Minghella rendezésében 1999-ben A tehetséges Mr. Ripley.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.