II. János Pál pápához hasonlította az oroszt

Depardieu: Putyin megpróbál egy kis méltóságot adni az embereknek

II. János Pál pápához, és Francois Mitterrand egykori szocialista francia köztársasági elnökhöz hasonlította Vlagyimir Putyint Gérard Depardieu francia színész, aki januárban szerezte meg az orosz állampolgárságot.

2013.05.20 15:50MTI
Fotó: MTI

Gérard Depardieu elmondta: "az orosz államnak szüksége van olyan valakire, mint ő, aki orosz temperamentumú. Putyin megpróbál egy kis méltóságot adni az embereknek. Első találkozásunk óta valami különös érzés kerít hatalmába a jelenlétében. Számomra ő olyan, mint Francois Mitterrand vagy II. János Pál" - mondta a francia szupersztár a Komszomolszakaja Pravda című orosz lapnak adott interjújában. 

Depardeiu egy Csecsenföldön játszódó akciófilmet forgat, egyben bejegyezteti magát egyéni vállalkozóként Mordvinföldön, hogy a jövőben Oroszországban fizethesse az adót. Az interjúban megismételte, hogy csodálja Oroszországot és az orosz kultúrát, és elárulta, támogatta Nicolas Sarkozy volt francia köztársasági elnököt, mert úgymond "mindenki ellene volt". 

Dícsérte Csecsenföldet, mint mondta, "minden rendben van Groznijban", ahol "nem robbantják fel a maratoni futásokat és a nagykövetségeket". Az interjúban "boldog orosz művésznek" nevezte magát. Elismerte, hogy az orosz nyelvvel még nem igazán boldogul, de - erősítette meg - az adót ezentúl Oroszországban fogja fizetni. 

Gérard Depardieu kedden Groznijban kezdi meg a Turqouise című brit-orosz-francia koprodukció forgatását, partnere Elizabeth Hurley brit filmszínésznő lesz.

Depardeiu hétfőn hivatalosan is egyéni vállalkozóként jegyeztette be magát a Moszkvától 650 kilométerre keletre elterülő mordvinföldi fővárosban, Szaranszkban, hogy a jövőben Oroszországban fizethesse az adót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.