Már csak a vállalkozói igazolványra vár

Két filmmel indítja orosz karrierjét Gerard Depardieu

Már csak a vállalkozói igazolvány hiányzik, hogy a bevételei után az adót is a csecsen államkasszába fizesse, és máris kezdheti a munkát Depardieu - ráadásul mindjárt kettő filmmel!

2013.05.17 08:49MTI

Két filmet is forgat Csecsenföldön Gerard Depardieu, aki orosz állampolgárrá válva a jövőben az oroszországi Mordvinföldön fizeti az adót, a tervezett mozik egyike egy Groznijban játszódó akciófilm. Eközben abból az alkalomból, hogy hamarosan már nemcsak lakhelyét és állampolgárságát, de karrierjét tekintve is orosszá válik a franciák egyik leghíresebb színésze, a mordvin fővárosban, Szaranszkban rövidesen az ő nevét viselő kulturális központ nyílik.

A színésznek már csak annyi a dolga, hogy egyéni vállalkozóként bejegyeztesse magát Szaranszkban, a mordvin fővárosban, ahova állandó lakosként van bejelentve, s ha ez megtörténik, az orosz törvények alapján ott fizetheti majd az adóját - mondta el az AFP-nek a mordvinföldi kulturális miniszter, Valerij Maresszijev.

Fotó: MTI


Depardieu, aki személyesen Vlagyimir Putyin elnöktől vette át orosz útlevelét januárban, várhatóan már a jövő héten megkezdi a Turquoise (Türkíz) című film forgatását Groznijban, a csecsen fővárosban Elizabeth Hurley brit színésznő partnereként. A francia-orosz-brit koprodukcióban készülő filmben a francia sztár egy Victor Lambert nevű volt műkincstolvajt alakít, aki hétéves franciaországi börtönbüntetése letöltése után visszatér Moszkvába, hogy élettársával, a Hurley alakította Alekszandra Ivanovnával és egykori bűntársával, egy Souliman nevű csecsen koreográfussal együtt kiderítse, ki gyilkolta meg a fiát.

A mordvin kulturális minisztérium szóvivője szerint a forgatást egy időben kezdik meg Groznijban és Moszkvában, de hogy mikor, azt nem tudta megmondani. Philippe Martinez producer egy szóvivője ugyanakkor azt közölte a dpa-val, hogy a forgatás kedden kezdődik.

A tervek szerint még az idén megkezdik a forgatását egy másik filmnek is, amelyben a két orosz-csecsen háborúban lerombolt rebellis csecsen köztársaság újjáépítésének állítanak emléket. Az Apaszív című akciófilmben, amelynek forgatókönyvét Philippe Martinez írta, Depardieu a 2004-ben merényletben megölt Ahmed Kadirov csecsen elnököt, a jelenlegi csecsen vezető, Ramzan Kadirov apját alakítja.

A Groznijban játszódó akciófilm elkészítésével a francia színész barátjának, Ramzan Kadírov csecsen elnöknek tett ígéretét teljesíti. Gérard Depardieu Oroszország, ezen belül Csecsenföld lelkes híve, főleg azóta, hogy megkapta az orosz állampolgárságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.