Kiskapu?

Depardieu befektetési céget alapított Belgiumban

Befektetési céget alapított a Franciaországnál kedvezőbb adófeltételeket kínáló Belgiumban Gérard Depardieu, akit a francia kormány korábban azzal vádolt meg, hogy ki akarja játszani az adószabályokat.

2013.03.14 03:26MTI

A még március 8-án benyújtott dokumentáció szerint a filmsztár a francia határhoz közel fekvő Estaimpuis belga városban alapított céget. A város csak egy kilométerre van attól a belga falutól, Nechintől, ahol Depardieu a közelmúltban házat vásárolt. Nechin arról nevezetes, hogy mintegy 2800 franciának nyújt otthont, köztük az Auchan és a Decathlon áruházlánc tulajdonosának.

A Belgiumban élők jóval kedvezőbb feltételekkel adóznak, mint a vagyonos franciák. Depardieu korábban vitába keveredett a francia kormánnyal a gazdagokra kiszabott súlyos adók miatt. A filmsztár végül még az orosz állampolgárságot is felvette, sokak szerint azért, hogy végső esetben lemondhasson francia állampolgárságáról. Depardieu ugyanakkor tagadta, hogy az adószabályok miatt szakítana hazájával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.