Csak papíron lesz a lakhelye Szaranszkban

Depardieu a Demokráciába "költözik" Oroszországban

Egy Demokrácia utcai lakásba lesz bejelentve az orosz állampolgárságot megszerző Gérard Depardieu a mordvinföldi Szaranszkban - közölte egy önkormányzati illetékes a Ria Novosztyi hírügynökséggel.

2013.02.22 12:29MTI
Fotó: MTI

Az idézett, de meg nem nevezett forrás szerint a francia filmsztárnak orosz állampolgárként oroszországi lakcímmel kell rendelkeznie, ezért egy régi barátjának, Nyikolaj Borodacsevnek, az orosz filmarchívum igazgatójának a rokonainál lesz bejelentve, akik történetesen a Demokrácia utcában (ulica Gyemokratyicseszkaja) laknak. Depardieu nem tulajdonosa a lakásnak, csak oda lesz bejelentve a tulajdonosok beleegyezésével - közölte az illetékes.

A magas franciaországi vagyonadó elől "menekülő" 64 éves színész január elején kapott orosz állampolgárságot Vlagyimir Putyin orosz elnöktől. Gerard Depardieu ebből az alkalomból dicsérte az oroszországi demokráciát és becsmérelte az orosz ellenzéket, amely viszont őt bírálta a szerinte hiányos orosz demokrácia felmagasztalásáért.

Depardieu-t pénten ismét Moszkvába várják a barátja, Borodacsev által vezetett Goszfilmofond, a világ legnagyobb filmarchívuma felújított filmszínházának, az Illuzionnak az avatására, szombaton pedig újra Mordvinföldre várják. Borodacsev január közepén azt mondta, hogy a francia filmcsillag egy "igazi, szép orosz faház" felépíttetésére kérte őt Szaranszkban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.