Ittas vezetés miatt kellett volna vallomást tennie

Nem menekül, csak dolgozik: Depardieu nem jelent meg a bíróságon

Nem jelent meg Gerard Depardieu azon a párizsi bíróságon, ahol ittas vezetés vádjával kellett volna szembenéznie: ügyvédje szerint a francia színészt munkája szólította külföldre.

2013.01.09 18:29MTI

Gerard Depardieu jogi képviselője, Eric de Caumont azt mondta, hogy ügyfele nem a francia igazságszolgáltatás elől menekül, csupán külföldön tartózkodik, hogy producerekkel találkozzon egy készülő film kapcsán, amelynek forgatási munkálatai januárban kezdődnek az Egyesült Államokban.

Fotó: MTI

A Zöld kártya és a Cyrano de Bergerac című filmek sztárját tavaly novemberben csípték el a rendőrök, miután a 64 esztendős színész leesett robogójáról Párizs északnyugati részén. Az ittas vezetés ügye most büntetőbírósághoz kerül: Depardieu elveszítheti jogosítványát, és akár kétéves börtönbüntetést is kaphat.

1998-ban a színész már összetörte egyszer motorbiciklijét, akkor az engedélyezettnél ötször magasabb véralkoholszintet mértek nála. A balesetet láb- és arcsérülésekkel úszta meg.

A francia filmcsillag az utóbbi hetekben a figyelem középpontjába került. Szombaton Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta át neki orosz útlevelét. A színész az után vette fontolóra állampolgársága megváltoztatását, hogy hazájában szerinte méltatlan bírálatok össztüzébe került, amikor egy belga településen vásárolt ingatlant a francia adószabályok megkerülésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.