A Pugacsov-szoborra lehetett kíváncsi

Depardieu Mordvinföldre látogatott

Gérard Depardieu francia színész Szaranszkba, Mordvinföld Moszkvától mintegy 500 kilométerre keletre lévő fővárosába látogatott vasárnap, egy nappal az után, hogy találkozott Vlagyimir Putyin államfővel és megkapta orosz útlevelét.

2013.01.06 16:50MTI

Bár erről külön nem nyilatkozott, a színészt az vonzhatta Szaranszkba, hogy ott található a XVIII. század legnagyobb orosz parasztfelkelését vezető Jemeljan Pugacsov szobra, s Depardieu tervei között szerepel egy Pugacsovról szóló film elkészítése.

A szaranszki repülőtéren Mordvinföld vezetői ünnepélyes fogadtatásban részesítették a neves színészt, aki először Pugacsov szobrát kereste fel, majd az ünneplés a helyi operaházban folytatódott.

Mordvinföld kormányzója jelképes "mordvin útlevelet" adott át Depardieu-nek, s javasolta, hogy telepedjen le náluk, válasszon magának lakást, vagy telket házépítéshez. Gérard Depardieu még nem árulta el, hogy hol kívánna lakni Oroszországban, csupán annyit mondott, hogy nem Moszkvában, mert az orosz főváros túl nagy, jobban szeretne vidéken élni.

Depardieu az egymillió eurónál nagyobb éves jövedelemmel rendelkező szupergazdagok jövedelmére kivetni szándékozott 75 százalékos adó miatt készül hátat fordítani Franciaországnak, s egyebek mellett a 13 százalékos adó vonzotta Oroszországba, ahol filmkészítés miatt az utóbbi években többször megfordult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.