A franciákból ő nem kér, az oroszoknak jó lesz?

Depardieu-nek orosz útlevelet ajánlott Putyin

Miután a múlt héten bejelentette, hogy lemond francia állampolgárságáról, Gérard Depardieu-nek most Putyin orosz elnök ajánlott útlevelet - legalábbis a színész szerint.

2012.12.20 18:29MTI
Fotó: MTI

Gérard Depardieu a múlt héten jelentette be, hogy lemond francia állampolgárságról az őt ért méltatlan vádak miatt, amelyek azt kifogásolták, hogy Belgiumban vett ingatlant, hogy ezzel kibújjon a francia adózás alól. Lépését még a francia elnök is elítélte, és "szánalmasnak" bélyegezte.

A rázúdult össztűz miatt mélyen megbántott színész a Le Monde című napilap szerint három országot is megnevezett, ahol tárt karokkal várnák: Belgiumot, Montenegrót és Oroszországot - írta az rt.com című orosz hírportál. Depardieu azt találta mondani, hogy Putyin elnök már útlevelet is küldött neki.

Az orosz államfő sajtótitkára azonban kijelentette: a színész bizonyára csak tréfált, mert erről ő mit sem tud. Putyin a történtek után barátjának nevezte Depardieu-t, és leszögezte, a francia hatóságok nyilván nem akarták megbántani, ugyanakkor "mint bármely közhivatalnoknak, nekik is védeniük kell az irányelveiket".

Mint mondta: tudja, hogy a színész franciának tartja magát, és nagyon szereti hazáját, és biztos abban, hogy hamarosan túl lesz élete e nehéz időszakán. Ugyanakkor hozzáfűzte: "ha Gérard Depardieu valóban orosz letelepedési engedélyt vagy útlevelet akar - akkor az már el is van intézve".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.