Nagyon várták már a rajongók az albumot

Közel egymilliós eladással debütált Justin Timberlake új lemeze

Justin Timberlake amerikai énekes új albumából majdnem egymillió példányt kapkodtak szét a rajongók a korong megjelenését követő első héten. Nem csoda: 2006 óta vártak az új lemezre!

2013.03.27 16:42MTI

A Nielsen SoundScan piackutató cég szerint az énekes harmadik, The 20/20 Experience címet viselő stúdióalbumából 968 ezer példány fogyott. A cég 22 éves történetében ez a 19. album, amely több mint 900 ezres eladást produkált a megjelenését követő első héten.

Fotó: MTI

Justin Timberlake 2006 óta most először rukkolt elő új koronggal: a hét évvel ezelőtt piacra dobott FutureSex/LoveSounds című album többszörös platinalemez lett és Grammy-díjat is nyert. Tom Corson, az énekes új albumát kiadó RCA Records elnöke szerint a számok őket is meglepték, előzetesen 500-600 ezres eladásra számítottak.

A 31 esztendős előadó kifinomult stratégiát választott visszatérő albumának beharangozásához: fellépett a Grammy-gálán, házigazda volt és színpadra is lépett a Saturday Night Live című televíziós műsorban, sőt egy egész hétre "beköltözött" a Late Night with Jimmy Fallon című televíziós beszélgetős műsorba. Elkészítette az album deluxe változatát, és már a megjelenés előtti héten elérhetővé tette az új hanganyagot az iTunes online zeneboltban.

A The 20/20 Experience című korongon r'n'b, soul, pop és futurisztikus dallamok sorakoznak. A tíz szám mindegyike áltagosan hét perces. Corson szerint a mostani siker hatására valószínűleg még nagyobb várakozás fogja övezni Timberlake következő albumát, amely az énekes ígérete szerint még az idén a boltok polcaira kerül.

Még több hír Justin Timberlake-ről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.