Alföldi Róbertet művészként tüntették ki

Képek - Ördög Nóra lett az év médiaszemélyisége

Mindkettejük számára lezárul egy szakasz a következő néhány hétben, de egyben egy új korszak is kezdődik - nem is jöhetett hát jobbkor a közönség elismerése az anyaság kapujában álló Ördög Nórának és a Nemzeti Színház éléről távozó Alföldi Róbertnek.

Átadták az Év Embere díjakat képgaléria

2013.03.04 12:58ma.hu

Vége a találgatásnak, kihirdették az Év embere szavazás végeredményét! A több mint 200 ezer voks összesítése után az Év művésze díjat Alföldi Róbert színházigazgató és rendező kapta, az Év médiaszemélyisége díjat pedig Ördög Nóra vette át. Ám nem ők voltak az est egyedüli nyertesei: a legnagyobb hazai bulvárlap öt kategóriában választotta ki az elismerésre leginkább méltó személyeket.

A kétszázezer szavazatnak köszönhetően az Év szakembere Gschwindt András, az első magyar műhold, a Masat1 „atyja” lett, az Év civil hőse kategóriában Czuri Zsolt önkéntes tűzoltó vehette át a díjat, az Év reménységei között pedig a 18 éves feltaláló, Kuti Lívia kapta a legtöbb szavazatot. A díjakat Papp Gábor, a lapcsoport igazgatója és Murányi Marcell főszerkesztő adták át egy színes ünnepségen.

Eredetileg nagyszabású gálát terveztünk, aztán győzött a józan belátás, és úgy döntöttünk, hogy szerényebb keretek között tartjuk meg a rendezvényt, és inkább a Kapocs jótékonysági programunkat támogatjuk a megtakarított összegből” – mondta Murányi Marcell a megnyitójában.

A díjazottak és a két átadó (Fotó: Redlemon - A galériához KATT a képre!)


Az Év civil hőse nem készült hosszú beszéddel. „Nem hiszem, hogy nagy hős lennék. Megtettem, amit bárki megtett volna a helyemben. Hát ennyi” – mondta a díjat szorongatva a 22 éves Czuri Zsolt, aki a saját testi épségét is veszélyeztetve mentett ki egy kislányt egy aknából. Az Év médiaszemélyisége valamivel bőbeszédűbb volt. „Nagyon megtisztelő a jelölés és az olvasók szavazata” – mondta Ördög Nóra. „Ez az elismerés ötvözi a szakmai és a közönségdíjat, az pedig különösen nagy öröm, hogy ketten osztozhatunk benne” – utalt arra az RTL Klub műsorvezetője, hogy áldott állapotban vette kézbe át az elismerést.

Alföldi Róbert elfoglaltságai miatt korábbi időpontban, a Nemzeti Színházban kapta meg az Év embere díjat. „Nagyon köszönöm, úgy tűnik, megéri szisztematikusan, tisztességesen dolgozni, értékelik ezt az emberek” – mondta videóüzenetében a színházigazgató/rendező. Gschwindt András egyetemi adjunktus többes számban mondott köszönetet, hiszen a Masat1 megalkotása is csapatmunka volt: 40-en kezdték, a végére 13-an maradtak. „A műhold kiválóan működik és az ország dicsőségét hirdeti” – mondta.

A díj történetében még soha nem érkezett annyi szavazat, mint az idén. A rekordmennyiségű voks bizonyítja, van igény a hősökre. „A legnagyobb példányszámú napilapként komoly felelősségünk, hogy olyan történeteket mutassunk be, amelyek a kreativitás, a kitartás, az emberi nagyság győzelmét hirdetik. Jelöltjeink mind különleges tetteket vittek véghez, előbbre vihetik az ország dolgait” – mondta a főszerkesztő.

A díj három éve született meg, a kategóriánkénti öt-öt jelöltet a szakmai zsűri - Bárdos András, Gerendai Károly, Halász Judit, Rudolf Péter és Murányi Marcell - választja ki egy hosszabb jelöltlistából, de a végeredmény mindig az olvasók kezében van.

Az Év Embere díjra jelöltek névsora

Az év civil hőse kategória

Gyura Barbara (Szemem Fénye Alapítvány), Halász Pálma (családjogi aktivista), Czuri Zsolt (önkéntes tűzoltó), Iványi Gábor (lelkész), Dr. Déri János (hortobágyi Madárkórház)

Az év reménysége kategória

Hollós Ádám (feltaláló), Kuti Lívia (feltaláló), Miklós Ádám (filmes), Gyarmati Anna (snowboard), Szász Kitti (freestyle foci)

Az év médiaszemélyisége kategória

Ördög Nóra (műsorvezető, RTL Klub), Liptai Claudia (műsorvezető, TV2/SuperTV2), Till Attila (műsorvezető, TV2/SuperTV2), Al Ghaoui Hesna (riporter, MTVA)

Az év művésze kategória

Mácsai Pál (színész, rendező, színházigazgató), Kovács Ákos (énekes), Fliegauf Benedek (rendező), Alföldi Róbert (színész-rendező, színházigazgató), Lajkó Félix (hegedűművész, zeneszerző)

Az év szakembere kategória

Nagy Zoltán Tamás (kutató), Szemerédi Endre (matematikus), Ferenczi Márta (onkológus, ornitológus), Krammer Anett (mérnök), Gschwindt András (egyetemi adjunktus, Masat-1 projektvezető)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.