A jelmeztervezők céhe ismerte el a stílusát

Felöltözve Anne Hathaway a nyerő

Anne Hathaway lett a legjobban öltözött híresség a jelmeztervezők céhének ítélete szerint, a szervezet díjkiosztóján a 007 - Skyfall, az Anna Karenina és a Tükröm, tükröm című filmek kapták a legfontosabb díjakat.

2013.02.20 18:29MTI

Anne Hathaway korábban olyan színpompás filmekben szerepelt, mint az Alice csodaországban, és a számára A sötét lovag - Felemelkedés című Batman-filmben megálmodott, letisztult stílus is sokaknak tetszett. A színésznő legutóbbi szerepe A nyomorultak című musicalben volt, alakításáért esélyes az Oscar-díjra a legjobb női mellékszereplők között.

Fotó: MTI

A céh díjával színészeket és rendezőket ismernek el a jelmeztervezőkkel való jó együttműködésért. "Különösen becsülöm azt a pillanatot, amikor már minden eldőlt, megvoltak a próbák és készen állsz a kezdésre, majd lenézel, és azonosulsz azzal, amit viselsz, így amikor felemeled a fejed, te már eltűnsz és életre kel a karaktered" - mondta Anne Hathaway a díjat átvéve.

A jelmeztervezők céhe 15. alkalommal osztotta ki elismeréseit, a hollywoodi ceremónián részt vett többek közt Shirley MacLaine, Amy Poehler és Russell Crowe.

Eltérően az Oscartól, ahol csak egy díj jut a jelmezeseknek, a keddi gálán több kategóriában is jutalmazták a kiemelkedőnek ítélt teljesítményeket. A kortárs stílusban Jany Temine lett a legjobb a 007 - Skyfallért, a kosztümös filmek között Jacqueline Durran kapta a díjat az Anna Karerináért, míg a fantáziafilmek mezőnyében Isioka Eiko munkáját ismerték el a Tükröm, tükröm című alkotásért. A japán Isioka - akinek ruhái a New York-i Modern Művészetek Múzeumában is láthatók - január 21-én elhunyt, így posztumusz tüntették ki.

Durrant és Isiokát jelölték az Oscar-díjra, amelyre Joanna Johnston, a Lincoln, Paco Delgado, A nyomorultak és Colleen Atwood, a Hófehér és a vadász című film jelmeztervezője is esélyes. A televíziós alkotások között díjazták a Downton Abbey című sorozat jelmeztervezőjét, Caroline McCallt a kosztümös vagy fantasy művek kategóriájában, Molly Maginnist a Kasszasiker című sorozatért a kortárs kategóriában és Lou Eyrichet az American Horror Story: Asylum című alkotásért a tévéfilm vagy minisorozat kategóriában.

Az életműdíjat Eduardo Castro kapta a tévés munkáiért. A szakember jelenleg az Egyszer volt, hol nem volt című sorozaton dolgozik. A filmes munkákért Judianna Makovskyt ismerték el életműdíjjal. Ő az utóbbi időben olyan kasszasikerekben dolgozott, mint Az éhezők viadala. A tervező nem csak életműdíjat kapott, egy Captain Morgan-reklámért is elismerték.

Még több hír Anne Hathaway-ről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.