Megjelent az édesanya emlékkönyve

Whitney Houston anyja: "Dühít, hogy egyedül kellett meghalnia!"

Már az internetes könyváruházak virtuális polcain van az a könyv, amelyet Whitney Houston édesanyja írt egy évvel az énekesnő halála után. Cissy Houston nyers őszinteséggel mesél mindenről.

2013.01.24 16:29ma.hu

Közel egy évvel Whitney Houston tragikus és mindmáig rejtélyekkel övezett halála után megjelent a Remembering Whitney (Emlékezés Whitneyre) című könyv, amelyet az énekesnő 79 éves édesanyja, az ugyancsak énekesnőként ismert Cissy Houston írt és amelyben kíméletlen őszinteséggel mesél mindarról, amit lánya életével és idő előtti halálával kapcsolatban gondol és érez.

A visszaemlékezésekből ráadásul nagyon pontos kép rajzolódik ki az olvasók előtt arról is, hogyan lett Whitney a gyógyszerek, majd a kábítószerek rabja és hogyan került egyre mélyebbre abban az érzelmi spirálban, amely végül a halálához vezetett a Beverly Hotel fürdőkádjában, kokainnal túladagolva.

"Elkezdett bulizni és nem igazán tudta, hol kell megállni" - írta Cissy. "Mindig azon töprengtem, vajon mit csinál és hol van éjjelente." Ám amikor megpróbált közelebb kerülni hozzá, Whitney sokszor nem volt hajlandó fogadni az ő telefonhívásait. "Whitney elrejtőzött előlem" - fogalmazott Cissy, és bevallotta, hogy amikor találkoztak, akkor félt konfrontálódni a lányával.

"Megdöbbentett, amikor csonttá soványodva megjelent 2001-ben Michael Jackson tribute koncertjén" - írta, de sosem fejezte ki aggodalmát, saját bevallása szerint azért nem, mert félt, hogy lánya végképp eltávolodik a tőle, így hát inkább nem szólt semmit.

Számos hír keringett arról is, hogy a tragédiába torkolló életért a sztár férje, Bobby Brown a felelős. Cissy óvatosan fogalmaz vele kapcsolatban és csak annyit mondott: "Hibásnak tartom azért, ahogyan bánt vele, de nem tartom hibásnak azért, hogy Whitney-nek kábítószerproblémái adódtak. De az biztos, hogy egyáltalán nem segített neki."

Amikor megtudta, hogy lányát holtan találták a szállodai szobában tavaly február 11-én, az első fájdalom után hirtelen dühöt érzett és ez a mai napig nem enyhül benne: dühöt azért, mert egyedül és olyan körülmények között kellett meghalnia. A könyvet viszont nem titkoltan azzal a céllal írta meg, hogy emlékeztesse az embereket arra, a szíve mélyén Whitney valójában jóember volt. "Azt akarom, hogy az emberek tudják az igazságot, milyen volt igazából" - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.