Megint nem tudott ellenállni a kísértésnek

Képek - Nagy disznóságot csinált Müller Attila

Müller Attilát sosem a visszafogottságáról és szelíd stílusáról ismerhettük, most azonban még partnert is talált a disznóságaihoz. Fekete Dávid és Tarány Tamás is kést ragadott...

Disznólkodtak a sztárok a böllérfesztiválon képgaléria

2013.01.24 12:29ma.hu

Müller Attila már rutinosnak mondható, ha valami disznóságot kell csinálni, így aztán senkit nem lepett meg, amikor felbukkant az V. Tenkesalja Böllérfesztiválon és hatalmas kést ragadott, hogy feldarabolja, feldolgozza, majd bélbe töltse vagy épp magában megsüsse az előtte heverő hízót. Véres tettében segítségére volt Kefir, Gál Zoli, Fekete Dávid és Tarány Tamás is, a csapat a Rocktenors tagjaival és Somogyi András humoristával vált teljessé. Az nem is lehetett kérdés, hogy a házigazda szerepét a már tapasztalt Attilára bízták, aki nagyon élvezte a disznólkodást.

"Imádom a disznóvágásokat, és nagyon örülök, ha ilyenre kapok meghívást" - örvendezett a fiatal híresség. Elmondta, hogy mindig igyekszik kivenni a részét a munkából, és mivel nem először volt már jelen efféle eseményen, bátran bízták rá a technikásabb feladatokat is. "Az egyik helyi böllér szerepét vettem át, amikor a disznót kellett lefogni, utána pedig a tisztításban és a szétbontásban is közreműködtem" - mesélte, büszkén hozzátéve, hogy városlakó létére a siklósiak igen elégedettek voltak vele.

Fotó: FényPont Média (A galériához KATT a képre!)


Kedvese, Rajnai Réka nem tudta elkísérni őt, de utóbb kiderült, hogy Attila akkora lelkesedéssel mesélt neki a fesztivál után az élményeiről, hogy elhatározta, legközelebb már ő sem hagyhatja ki a disznótort! Kefir is a facérok táborát erősítette ezen a hétvégén, Erika helyett végül legjobb barátja, Gál Zoli kísérte el a malackodásra. A lelkes zenészcsapattal közösen darálták a húst, amelyből a nap végén elkészült a finom töltött káposzta, Palcsó Tomi és a vértől sem visszariadó Tündi pedig szintén minden ügyességét és lelkesedését beleadta a disznóbontásba.

Persze a sztárcsapatban voltak azért profik is, hogy biztos legyen a siker, a hírességek egyik fele az új négycsillagos hotel, a Castello csapatát erősítette, míg a többiek Riczu Tamás borász vezénylete alatt vetették bele magukat a véres kalandba. Természetesen a "fogópálinka" sem maradhatott el, ez ugyanúgy hozzátartozik a disznóvágáshoz, mint a vidám hangulat.

A versenyben mindkét sztárcsapat jó eredménnyel végzett, Nádas György pedig bevallotta, hogy a számtalan böllérverseny közül, amelyen részt vett, ezt élvezte a legjobban. Miközben a Lovastanya borászának töltött káposztájával kényeztette a gyomrát, lelki szemei előtt újra megelevenedtek a régi idők disznóvágásai, amiben nem kis része volt a hagyományőrző környezetnek és a négy disznótoros feladatnak: a leves, a hurka, a kolbász elkészítésének és a káposztás étel megfőzésének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.