HIV-fertőzöttekről szóló sorozatban szerepel

AIDS-eseket gyógyít Julia Roberts

Főszerepet vállalt Julia Roberts a nyolcvanas években New Yorkban elharapódzó AIDS-ről szóló Tony-díjas dráma televíziós feldolgozásában.

2013.01.07 12:29MTI

Az Oscar-díjas színésznő alakítja Emma Brookner doktornőt, aki praxisában számos HIV-fertőzéses esettel találkozik. Mark Ruffalo Ned Weeks szerepét játssza a tévédrámában, aki egyre növekvő aggodalommal nézi, amint az AIDS felüti a fejét a New York-i meleg közösségben.

Weeks karakterét a darab írója, Larry Kramer magáról mintázta: ő az elsők között emelte fel hangját az AIDS megelőzéséért és a fertőzöttek gondozásáért. A The Normal Heart című színművet 1985-ben állították színpadra a metropoliszban, 2011-es Broadway-felújítása Tony-díjat kapott. A darabból maga a szerző írt filmforgatókönyvet.

Az HBO tévéjátékát Ryan Murphy, a Glee - Sztárok leszünk! című nagysikerű tévésorozat alkotója rendezi.

Még több hír Julia Robertsről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.