Manipulált reklámok miatt rágott be a két sztár

Jogtalan fotókért perel George Clooney és Julia Roberts

Két cég ellen is pert indított George Clooney és Julia Roberts, mindkettővel szemben azt kifogásolják, hogy az ő engedélyük nélkül használták fel az arcukat a termékeik reklámozásához.

2012.05.03 08:29ma.hu / MTI

Engedély nélkül használták fel Julia Roberts és George Clooney arcképeit egy-egy reklámhoz, a két hollywoodi híresség ezért pert indított a két cég ellen. Az amerikai és kanadai székhelyű vállalkozások a sztárok arcmásával hirdették saját termékeiket nemcsak a honlapjukon és különböző brossúrákban, de hírlapokban is így adtak fel hirdetéseket.

Az E Online és a Hollywood Reporter című lapok információi szerint a perelt cégeknek a márkavédelem elleni vétség mellett névviselési és adatvédelmi jogok megsértése miatt is felelniük kell, Clooney és Roberts a keresetben bírság és kártérítés megfizetését követelik. A perrel azonban nemcsak saját magukért szeretnének revansot venni, hanem egyúttal azt is el szeretnék érni, hogy az érintett cégek - és mások - szüntessék be a többi ismert személy fotójának jogtalan felhasználását.

George Clooney számára különösen érzékeny területre tapintottak, mivel 2011-ben már volt hasonló ügye: pontosan egy évvel ezelőtt három olasz férfit ítéltek el, ők képszerkesztő segítségével dolgozták rá idegen testekre a színész fejét, a saját terméküket hirdetve ezzel.

Még több hír a sztárokról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.