Julia Roberts harcol Kristen Stewarttal

Hófehérkék háborúja: ki a legszebb a vidéken?

Julia Roberts családi Hófehérke-mozija vagy Kristen Stewart akciós fazonú Hófehérkéje érdekli-e jobban a nézőket? A stúdiók a premierdátumokkal sakkoznak a jegyeladások növelésére.

2012.01.27 15:29MTI

A Relativity Studio Julia Robertsszel forgatott Mirror Mirror című Grimm-feldolgozásának bemutatóját a nézőszám optimalizálása kedvéért csütörtökön megváltoztatták, az új premier március 30-ra csúszott. Így a korábbi 11 hétről 9 hétre csökkent a távolság a rivális Hófehérke-mozitól, a Universalnál készült Hófehér és a vadász című akciófilmtől.

A Relativity azzal magyarázta a lépést, hogy a mese premierje így közelebb került a húsvéthoz, ami hagyományosan forgalmas időszak a mozikban. Szakértők szerint nyilván az is sokat nyomott a latban, hogy a Mirrornak így nem kell megküzdenie a 21 Jump Street című vígjátékkal, ami elhalászhatta volna a közönséget a Hófehérke elől, ha nem tolták volna el a mese premierjét.


A Kristen Stewart és Chris Hemsworth főszereplésével készült Hófehér egyelőre megtartotta június 1-jei bemutató dátumát. Jó pár évvel ezelőtt a hasonló témájú filmek - mint az 1998-ban debütált Deep Impact és az Armageddon - nyugodtan kerülhettek a mozikba alig két hónap eltéréssel, az nem befolyásolta bevételeiket. Mindkét meteoros katasztrófafilm több mint 300 millió dollárral zárta a kasszát.

Az utóbbi időben azonban a stúdióknak ügyesen kell sakkozniuk a premierekkel, mert a legtöbb produkció bemutatása első néhány hetében szerzi meg bevételei zömét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.