Két Hófehérke is betámadja a mozikat

Olyan szép a lány, hogy Julia Roberts is megöletné

Nem ez az első eset, amikor egy témát egyszerre két stúdió is megpróbál lenyomni a mozilátogatók torkán.

2011.11.16 08:38ma.hu

Az örökös box-office háborúban eresztettek már egymásnak a gigastúdiók vulkános-lávás katasztrófamozikat (Dante pokla vs. Tűzhányó), de volt példa rá, mikor két, alapvetően eltérő irányból építkező, de mégiscsak II. világháborús vérfilm indult harcba a nézők kegyeiért (a Ryan közlegény megmentése egyébként simán lepofozta a sokkal meditatívabb Az Őrület Határánt).

Most is valami hasonló készülődik: míg Tarsem Singh, a (bűnrossz magyarítással megkeresztelt) a Sejt és a zseniális Zuhanás vizualitásban nyilván verhetetlen rendezője egy gyerekbarát, alapvetően édesmézes változatát készíti el a jól ismert mesének, addig az elsőfilmes Rupert Sanders le sem tagadhatná, hogy a Tim Burton-féle Alice Csodaországban-t tekinti követendő példának.

Ja, nem mondtuk: a főhős mind a két esetben Hófehérke.

Sanders jól láthatóan a véres-belezős-varjas, komorló úton indul el, ahol az erdő sötét, s a hét törpe pedig, noha egyelőre nem mutatkoznak, nyilván gnómszerű és csámcsogva zabál. A szürkeségen s a színeken túl a két előzetesben a legszembetűnőbb különbség mégis talán a királynő ábrázolásában rejlik: míg a fentiekben Charlize Theron a Grimm mese vérszívó, hideg és mérhetetlenül gonosz boszorkányának szerepében vicsorog, addig Tarsem Singh negatív hőse a látottak alapján alig pimaszabb Charlie nénjénél.

Bemutatók hamarosan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.