"Nem fogok pirospacsizni az ellenfelemmel!"

Képek - Családi drámákkal folytatódott a Voice párbaj-sorozata

Egy családot szétszakítottak, egy másikat viszont együtt vittek a Mesterek az élő show-ba, amikor a párbajdalok után dönteni kellett, kiket bíznak hamarosan a nézők szavazataira.

Voice - Párbaj 3. képgaléria

2012.12.08 10:29ma.hu

Újabb hat versenyző sorsa dőlt el a Voice harmadik párbajnapján, a döntés ezúttal sem volt könnyű a Mesterek számára, akik ráadásul nem mindig értettek egyet. Az utolsó szót azonban most is, mint mindig, a párba állított versenyzők saját Mesterei mondták ki, a másik három csupán véleményt mondhatott és megpróbálhatta befolyásolni a döntéshelyzetben lévő Mestert.

Elsőként Mező Misi versenyzői, Pákai Petra és Ladányi Patrícia mérték össze tehetségüket a Mesterek színe előtt. A két lány a Say a little pray for you-ban mutatta be tudását, bár mesterük egy extra feladatot is adott mindkettejüknek: a színpadon a nőiességüket is bizonyítani kellett. Ezzel elsősorban Patríciának voltak gondjai, annak ellenére, hogy ő volt a fiatalabb és kétségtelenül karcsúbb versenyző, mégis mintha Petra jobban érezte volna magát a bőrében, és ez az egész előadását is hitelesebbé tette.

A Mesterek közül csak Malek Andi érezte úgy, hogy Patrícia volt a jobb, véleményében az is közrejátszott, hogy Petra "ajtóstól rontott a házba", míg Patrícia a számára sokkal nehezebb feladatot, a felszabadultságot sikeresen teljesítette. A három férfi viszont egyhangúan Petra mellett tette le a voksát, Misi úgy fogalmazott: "Petrából jobban éreztem a nőiességet, és az ösztönösség benne jobban megvan." Ez pedig elegendőnek bizonyult a továbbjutásához.

A lendületes felütés után Berkes Gabi és Husnullina Regina párbaja következett, megrázó pillanatokkal és végeredménnyel. A két énekesnő Adele nagy slágerét, a Someone like you-t adta elő, Gabi pedig bevallotta, hogy lelkileg is erősen érinti a dal, hisz nemrégiben rátalált egy késői szerelem, ám az imádott férfit mégis "nagylelkűen el kellett engedni", és ez a mai napig fáj. Ebből az élményéből táplálkozott, amikor előadta a dalt, és ezzel három Mestert meg is tudott győzni, azzal együtt, hogy mindannyian egyetértettek: a két nő "élettel töltötte meg" a dalt és nehéz a választás közöttük.

Gabinak azonban sajnos épp azt az egy Mestert nem sikerült a saját oldalára fordítania, akinek kizárólag számít a szava az eredmény szempontjából. Somló Tamás a páros saját mestereként elmondta, az efféle küzdelemre mondanák a sportpályán, hogy fair play, a két nő ugyanis nem egymás ellen, hanem mindketten inkább saját magukért küzdöttek. "A toxikológusok azt mondják, a zene bódítószer, és ez most olyan volt! De nem akarom tovább ecsetelni, mert még a végén betiltják..." - fogalmazott a zenész, végül Regina nevét mondta ki.

Berkes Olivér (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


"Tisztelem a döntésed, de nem értek vele egyet" - jegyezte meg morcosan Malek Andi, és láthatóan még hosszú percekig neheztelt mestertársára, de sok idő nem maradt a sértődésre, mert hamarosan érkezett a kiesett versenyző fia, Berkes Olivér is, hogy immáron anyja helyett és anyjáért is bizonyítson. Párbajellenfélként mestere, Caramel a saját zenésztársát és egyben jóbarátját, Harót Balázst jelölte ki.

Ez Olivérnek látható nehézséget jelentett, a felkészülés során mindvégig úgy érezte, ő csak egy kívülálló harmadik a két régi jóbarát mellett, Caramelt viszont épp az bántotta, hogy érezte mindkét versenyzőjén, hogy elsősorban neki akarnak megfelelni, nem saját maguknak akarnak bizonyítani, "és ez nem jó" - jegyezte meg.

Taio Cruz Break your heartját talán épp ezért olyan lendületesen, olyan átéléssel adták elő, hogy azzal mindenkit levettek a lábukról. A Mesterek az értékelésnél alig-alig tudtak választani, melyik versenyzőt tartják jobbnak, de végül mindannyian Olivér nevét mondták ki, a legnehezebb dolga mégis Caramelnek volt, akinek a szakmai érdekek mellől ki kellett zárnia a baráti érzéseket, hogy objektív döntést hozhasson.

"Félre kellett tenni, hogy Bazsi a kollégám és a barátom" - mondta, majd Olivérhez fordulva így szólt: "kinyitottál egy ajtót, amin még csak a bal lábadat tetted be". "Szentül hiszem, hogy megnyerheti ezt a versenyt, ezért Olivérre szavazok" - zárta le végül a kérdést, és ezzel a fiú egy kicsit elégtételt vett anyja kiesésén is.

Aztán jött a két gyönyörű ikerlány, akik külön-külön indultak a versenyben, bizonyítandó, hogy ők személyiségben is ketten vannak. A párbajt Szécsi Saci kezdte, aki Pap Attilával került a ringbe, Cee Lo Green Forget you című számában csaptak össze. A Mesterek a dal végén Attilánál apróbb hibákat emeltek ki, Mező Misi néhol hamis hangokat hallott, Malek Andi pedig kicsit szögletesnek találta az előadás stílusát. Caramel úgy fogalmazott: míg Attila feszes tempót diktált, addig Saci "úszott" a dallal és drágakőnek nevezte a lányt.

A döntő szót természetesen ezúttal is a saját Mesterük, Somló Tamás mondta ki, aki a lányt Miley Cyrushoz, Attilát pedig George Michaelhoz hasonlította, a párhuzamok után mégis Attilának kellett búcsúznia, a világsztár-hasonlat sem menthette meg a kieséstől.

Szécsi Böbe és Helmeczi Bianka (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Testvére, Szécsi Böbe a Meghallgatás után másik Mestert választott, így szerencsére elkerülhették - egyelőre - az összecsapást egymással, Mező Misi neki Helmeczi Biankát választotta ellenfeléül. Utóbbi már az első próbák után kijelentette, hogy nem akar "pirospacsit játszani" az ellenfelével, ő ide győzni jött, nem haverkodni, és ez az akarás Lana del Rey dalában, a Video gamesben is határozottan érződött nála. Böbe viszont az őszinteségre épített, és ez nyerő taktikának bizonyult, azzal együtt, hogy a Mesterek bevallották, még szívesen hallgatták volna tovább is a két lány közös produkcióját. Misi nem tagadta, hogy szándékosan dobta be a két fiatal, 16 és 19 éves lányt egy olyan mélyvízbe, amit ez a dal jelent, mégis nagyszerűen megoldották a feladatot mindketten, mély átéléssel adták elő.

"Nem tudom, honnan táplálkoznak ehhez a mélységhez!" - jegyezte meg a Mester, megerősítve a többiek által elmondottakat, miszerint nem lehetett érezni az előadás közben azt, mennyire is nehéz ez a szám. "Féltettem Böbét, hogy össze fog omlani Bianka mellett, de nem így történt. Akár igazi világsztár is lehet belőle" - lelkendezett Misi, és ezek után már nem is volt kérdés az ikerpár másik felének továbbjutása.

Az est Nádor Dávid és Szolnoki Dóra párbajdalával zárult, akik egyformán képzett zenészként kerültek egymással szembe. A rutin ellenére a közös munka mégsem indult zökkenőmentesen, Dóra jazzénekesként és énektanárként ösztönösen tanítani akarta Dávidot, aki viszont saját bevallása szerint mindig is a magányba visszavonulva készült egy-egy dal előadására, a közös munkát tehát még szoknia kellett. A sok évig Argentínában élt fiatal zenésznek ráadásul a magyar szövegű dal is nehézséget okozott, bevallotta, könnyebb idegen nyelven jól énekelnie.

Malek Andi ezért mentő ötletet dobott be: Tolcsvay László szerzeményébe, Az első villamos című számba megkérte a fiút, hogy írjon egy spanyol versszakot, amiben igazán kiteljesedhet ő is. Ettől viszont Dóra bizonytalanodott el, vagyis a párbaj valóban izgalmasnak ígérkezett, és mindketten bevallották, hogy félnek attól, mit tartogat a másik az éles küzdelemre, amit a próbák során nem húzott elő a tarsolyából.

"Mintha felhők között szárnyalltunk volna" - jegyezte meg Caramel, Misi szerint pedig ők ketten együtt maga a muzsika, "zenei orgazmusként éltem meg!" - fogalmazott. Somló elfelejtette, hogy versenyhelyzet van, és Andi a végső eredmény kihirdetése előtt kijelentette, hogy ezt a dalt így, ahogy van, akár lemezre is lehetne venni. A nehéz döntés végül Dávid javára billentette a mérleget, aki így kiküszöbölte a korábbi csorbát, amikor a konkurens csatorna tehetségkutatójában épp az élő show előtti küszöbön botlott el.

Jövő héten teljessé válik a 24 fős élőshow-s csapat, érdemes lesz nézni!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.