A Like-kal a csapatoknak befellegzett

Képek - X-Faktor: "Sorra esnek ki a nálad jobb énekesek"

Bár Nagy Feró az idei évet a csapatok évének titulálta az X-Faktorban és a három lánynak azt is megígérte, hogy egészen a döntőig viszi őket, jóslata nem válhat már valóra. Közben van, akit már a mentorok sem látnak szívesen a színpadon.

X-Faktor: a 6. élő show képgaléria

2012.11.18 10:39ma.hu

Az egy héttel korábbi részhez képest, amikor a Mentorok megfogadták, csak a jót próbálják megtalálni minden produkcióban, most ismét fellángoltak az indulatok. Ha heves összecsapásokra nem is került sor a négy zenész közt, a kemény és egyre kevésbé kozmetikázott beszólásokból mégsem volt hiány, a verseny feléhez érve már nincs is sok helye a hízelgésnek. A mentorok egyik-másika pedig nem is fogta vissza magát.

Az estet felvezető Vastag Csaba után - aki az első X-Faktor győzteseként tért vissza a színpadra - a Like nyitotta meg a versenyt. Mentoruk, Nagy Feró büszkén jegyezte meg társai orra alá dörgölve, hogy míg mindenkinek már csak két-két versenyzője van, neki még hárommal kell dolgoznia. A lányok vidám hangulatban készültek a fellépésre, ám ezúttal ez nem az énekórát jelentette, hanem egy kirándulást egy "igazán kulturális helyre", az egyik legnagyobb hazai pezsgőgyár múzeumába, a jókedv pedig megmaradt az I'll be there for you című slágerre is, amit a Jóbarátok főcímdalaként hogy máshogy adhattak volna elő, mint egy kanapén ülve.

A mentorok dicsérték is rendesen a show-t, csak az énekkel akadt némi gondjuk, de Feró kijelentette, hogy mondhatnak bármit a mentorok, ők jó úton járnak és ez a lényeg, irány továbbra is a "könyvtár" - célzott a pezsgőpincészetre.

A laza öröm után aztán máris jött a hidegzuhany, mégpedig Stone személyében, aki Keresztes Ildikó nagy megelégedésére egy korábbi mentoráltja, Vastag Tamás számát adta elő. Csakhogy a mentorok egybehangzó véleménye szerint meglehetősen erőtlenül és hiteltelenül, ami különösen meglepő volt a múlt heti párbaj után: a tapasztalatok szerint a párbajokról mindig megerősödve szoktak visszatérni a győztesek. "Csak elénekelted, de ez a dal nem volt a tiéd" - vélte Geszti Péter, Feró szerint meg kifejezetten úgy tűnt, mintha a rocker eltévedt volna a színpadon.

A négy mentor - Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)



Szabó Dávid sem kapott sokkal több pozitív kritikát, pedig jó alapanyaghoz nyúlt, amikor kollégája, Bereczki Zoltán Kerek egész című számát választotta. Bár a mentorok azt elismerték, hogy láthatóan szereti ezt a dalt és jól is érezte magát benne, mégis hiányoltak valamit. Malek Miklós a fűszert, Feró a lelkesedést, utóbbi szerint kifejezetten "uncsi" volt. "Mintha a dal és te nem egy irányba mentetek volna" - fogalmazott Malek, Feró pedig visszakérdezett Geszti megjegyzésére, hogy az rendben van, ha a versenyző jól érzi magát a dalban, de ugye nem gond, ha ő is szerette volna jól érezni magát a hallgatása közben?

Szerencsére erre nem volt gondja senkinek, miközben Antal Timit hallgatták, az aprócska termetű lány ezúttal is hozta a formáját, miközben egészen újszerű stílusban állította színpadra a Somewhere over the rainbow című klasszikust. "Az idei X-Faktorban én még ilyet nem éreztem! Nem tudok mit mondani!" - lelkendezett Feró, Keresztes szerint pedig ez volt Timinek az a bizonyos nagy pillanata, amit legalább egyszer mindenkinek meg kell(ene) csinálnia a verseny során, akárhol is esik ki. Saját mentora, Malek is dicsérte, szerinte most vált az énekesből művész, és ahhoz hasonlította ezt, mint ami tavaly Kocsis Tibivel is megtörtént, csak Gesztinek volt most is túl sok a technika és kevés az érzelem.

A pillanat azonban kétségtelenül magával ragadott mindenkit, még a mindig fegyelmezett Ördög Nóra is könnyezve lépett színpadra és kénytelen-kelletlen bevallotta, hogy teljesen szétcsúszott a meghatottságtól, úgyhogy csak arra futotta az erejéből, hogy szólítsa a következő énekes mentorát a felkonferálásra.

Ő nem volt más, mint Zámbó Krisztián, akit egyre több kritika ér, és már a mentora is egyre jobban küzd vele, hogy valami eredményt sikerüljön kicsikarni vele. Heves vitáik után ezen a héten Gáspár Laci Hagyd meg nekem a dalt című számával állt színpadra a versenyző, amit Malek úgy értékelt, hogy van egy jó és egy rossz híre: a jó az, hogy a szám egyértelműen jobb volt minden eddiginél, a rossz viszont az, hogy ez még mindig kevés az X-Faktor színpadához.

Feró szerint Krisztián "megölte a dal lelkét", Geszti pedig már nem is csomagolta puha vattába a mondandóját: kerek-perec kijelentette, hogy a műsor felénél már elértünk arra a pontra, hogy egyre többen fognak megharagudni mind az énekesre, mind a mentorára, amiért sorra esnek ki a nála egyértelműen jobb és tehetségesebb versenyzők.

Like - Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


Csobot Adél színpadra lépése szinte az utolsó percig kétséges volt, miután egy hete súlyos torokgyulladással küszködött és az orvos egy teljes hét csöndre ítélte őt. A lány azonban - mint kiderült - némi injekciókúrával kiegészítve a pihenést végül mégis fel tudott készülni a döntőre, ahová Zséda Fekete rúzs című számát hozta el, teljesen átértelmezve az eredeti mondandót. Ez legfőképp Gesztinek tűnt fel, nem véletlenül: a szöveg őt dicséri, és kissé furán is vette ki magát, amikor Feró lehurrogta őt, mondván, senkit nem érdekel, hogy "mit írt részegen". Azért a show-t és a visszatért bohókás nőcit mindannyian elismerték, csak az az éneklés, csak az lehetett volna jobb is - vélekedtek a mentorok.

A pontot az i-re Oláh Gergő tette fel, aki most sem okozott senkinek csalódást, a Vadiúj vadnyugat című film betétdalaként elhíresült I wish című Stevie Wonder-számot ötösre értékelte Feró, Keresztes szerint pedig egyenesen botrány, hogy ennyire jó legyen valaki. Már csak arra kíváncsiak mindannyian, hogy vajon egy keményebb rockban is ugyanígy megállná-e a helyét, mert mostanra teljesen elment a funky irányába, Gergő pedig megígérte, hogy legközelebb ezt is megkapják.

A versenydalokat a sztárvendégként színpadra lépő NEO együttes követte, majd a még versenyben lévő hét előadó, illetve csapat előtt a mentorok összefoglalták tapasztalataikat a 6. fordulóról. A kritikák helyett most mindannyian a nézői szavazatokért kampányoltak, amelynek eredménye most is meglepetést okozott: a mentorok jóindulatáért és a továbbjutásért Szabó Dávidnak és a Like-nak kellett megküzdenie.

"Nincs igazság a földön" - mondta Feró, aki Gesztihez hasonlóan a saját mentoráltját tartotta volna még versenyben, a döntés szokás szerint a két "független" mentorra hárult. "Nem nektek kellene itt állni, egyáltalán, tudnék más nevet mondani!" - jelentette ki Malek, miután Keresztes némi vívódás után a lányokat küldte haza, mondván, egy árnyalatnyival előrébb tart szakmai szempontból Szabó Dávid. "Egyikőtöket se küldenélek haza, mindannyiatoknak van helye a színpadon!" - folytatta Malek, de végül nehéz szívvel ő is a Like-ra voksolt hazamenőként.

A döntést tehát ezúttal is a mentorok hozták meg, nem került sor a boríték nyitására, amely a nézői szavazatok végeredményét tartalmazta. A félidőt elhagyva azonban egyre sürgetőbb a kérdés: vajon tényleg a legjobbak jutnak-e el a döntőig, vagy az fog diadalmasan a fináléba masírozni, akit már a mentorok is cikinek éreznek?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.