Harmadszorra már nem úszta meg

Képek - X-Faktor helyett csak párbajfaktor jutott Fehér Zolinak

A mentorok kétszer már megmentették, de a nézők harmadszor is párbajra küldték Fehér Zolit, és ezúttal már nem volt szerencséje: saját mentora kivételével mindenki Stone-t tartotta jobbnak az 5. show-ban.

X-Faktor: az 5. élő show képgaléria

2012.11.11 10:31ma.hu

"Dicsérni jöttem, nem temetni" - jelentette ki Geszti Péter egy héttel azok után, hogy heves szócsatákba bonyolódott Keresztes Ildikóval az X-faktoros versenyzőket illetően, és ehhez tartotta is magát: ezúttal a versenyzők egyes produkcióiban mentortársaihoz hasonlóan keveset kritizált, a hibákat inkább elhallgatta, helyettük pedig megkereste azt, amit dicsérhet, még ha ez azt jelentette is, hogy legfeljebb az adott énekes ruhájáról kellett beszélni. Arra azonban aligha számított, hogy az est végére őt is utoléri a végzet, és az eddig megbonthatatlannak látszó csapat létszáma nála is fogyásnak indul.

A sort Szabó Dávid nyitotta Alexander Rybak Fairytale-jével, igazi show-t varázsolva a színpadon, ami az összes mentort elvarázsolta. Keresztes szerint így kell elkezdeni egy igazán jó, vidám showműsort, Nagy Ferónak pedig a dal hallatán egy csapásra elmúlt a pár perccel korábban emlegetett rosszkedve és depressziója. Bevallotta: annyira tetszett neki a dal és az egész színpadi megjelenés, hogy gyorsan küld egy SMS-t is az énekesre, mentorának pedig a kiváló dalválasztásért gratulált.

Nehezebb dolguk volt a dicsérettel a másodikként fellépő Zámbó Krisztián esetében, aki hangban ezúttal is nehezen talált magára, de ebben bőségesen benne volt az is, hogy a próbák során saját bevallása szerint már a sírógörcs kerülgette, annyira utálja Bon Jovi Keep the faith című számát. Mentoranyja viszont addig beszélt a lelkére, míg erőszakot véve magán színpadra állt vele, egy heti küzdelem után ráadásul egy kicsit meg is békélt a számmal, így már-már azt mondhatta, hogy jól érezte magát közben. A mentorok dicsérték az energiáját, és az sem volt kérdéses, hogy az eddigi produkciói közül messze ez volt a legjobb, de Geszti a pontatlan éneklés kritizálása helyett inkább a haját, a dzsekijét és a látványelemeket helyezte előtérbe, csak hogy meglegyen az ígért dicséret.

Csobot Adél viszont meglepett mindenkit, amikor a tőle megszokott csintalan bolondozás helyett egy már-már lírai számmal mutatta meg egy újabb oldalát. Bár a tiszta éneklés nála is hiányzott a Bangles-féle Eternal Flame-ben, személyisége révén annyi pluszt tett a dalhoz, ami már elég volt a varázslathoz. Geszti "együtt lebegett" a lánnyal, Keresztes dicsérte a bátorságát, hogy valami újat is ki mert próbálni a színpadon, Feró viszont annak ellenére, hogy örült a "megszelídítésnek", bevallotta, szívesebben nézi a bolondos Adélt.

Fehér Zoli - Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


A múlt heti párbajban megerősödve tért vissza Stone, aki most sem akart másnak látszani, mint aki, egy P.Box-számot, a Vágtass velem-et hozta el. Feró szerint visszahozta a rockzene becsületét, Malek Miklós pedig épp azt dicsérte benne, hogy mindig őszintén önmagát adja. Ettől függetlenül Geszti el tudna viselni az állandó letisztult, sallangoktól mentes látvány helyett egyszer-egyszer egy igazán zúzós headbanget is.

Bár fejrázást Antal Timi számában sem láttunk, az aprócska leányzó ugyancsak meglepetést okozott magához képest, amikor Kelly Clarkson Behind the hazel eyes című számát előadta. "Neked nagyon bejött ez a fekete özvegy" - jegyezte meg Keresztes, noha bevallása szerint kissé mesterkéltnek érezte a szenvedélyt. "Mégis igazi rockercsaj voltál!" - tette hozzá dicsérőleg. Geszti viszont a harmóniát hiányolta, és arra kérte Maleket, hogy egy kissé "puhább" dalt próbáljanak keresni Timinek.

Fehér Zolinak ez a hét nemcsak a felkészülésről szólt, mert életében egy, még az X-Faktornál is jelentősebb esemény történt: hosszú évek után végre sikerült a polgári szertartást megpecsételni egy igazi templomi esküvővel is, megerősítve ezzel a feleségének tett házassági fogadalmát. Talán ennek is betudható, hogy amikor később kiderült, neki kell távoznia a versenyből, nem látszott rajta az elkeseredés szikrája sem. Ekkor azonban ezt még nem lehetett sejteni, a mentorok pedig Malek kivételével egyértelműen pozitívan értékelték az előadást, az énektechnikát és a látványt egyaránt. A sorból kilógó Malek az őszinteséget hiányolta a dalból, szerinte a Bennünk a világ című Rácz Gergő-szerzeményben sokkal több lehetőség lett volna.

Ami Oláh Gergő előadását illeti, tulajdonképp ezúttal sem történt semmi meglepő benne: a karancsi fiú jött, énekelt és lehengerelt mindenkit, a közönség percekig nem szűnő vastapsától Malek hiába is akart volna megszólalni, hangját csak többszöri kísérlet után hallottuk meg az ováció közepette. Alex Clare slágerét, a To close-t akusztikus verzióban adta elő az énekes, és ezúttal - bár nehezére esett - egy helyben ült egy bárszék tetején, ami azért tetszett Maleknak, mert így nem vonta el a tánc a figyelmet a zenéről, Keresztes pedig bevallotta, azt szereti a fiúban, hogy amikor ő énekel, egyszerűen csak hátra kell dőlni és élvezni. "Nem értem, hogy kavirnyázhattál egy szál gereblyével Karancson!" - jegyezte meg Geszti a korábbi közmunkás múltra utalva.

Stone - Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


Az ötödik élő show versenyszakaszát ezúttal a Like zárta, akik hétről hétre egyre jobban összeszoknak, Geszti örömmel üdvözölte, hogy nemcsak a zene által kapott öröm jött át, de érezhető volt, hogy a lányok jól érzik magukat egymással. "Kezdetek összeérni" - állapította meg Keresztes, Feró szerint pedig nem vitás, a műsorra méltóképp tették fel a koronát.

A sztárvendég, Muri Enikő színpadra lépése és látványos előadása után a mentorok szokás szerint összefoglalták az est tapasztalatait, Geszti elismerte, hogy nemcsak a kezdeti ígéret miatt volt kevesebb a veszekedés, hanem azért is, mert valóban több jó produkciót láthattak, mint az eddigi fordulók során. Feró szerint teljesen mindegy, hogy ők - a mentorok - mit mondanak, a döntés úgyis javarészt a közönség kezében van, és ezzel Keresztes is egyetértett, de kiegészítette azzal, hogy a mentorok és a versenyzők ezúttal is minden tőlük telhetőt megtettek a siker érdekében. Malek csak azon csodálkozik, hogy bár hétről hétre ugyanolyan elszántan dolgozik mindenki az eredményes és lenyűgöző szombati fellépés érdekében, valahogy mégis mindig más lesz a szavazatok eredménye.

Ezúttal azonban semmi extra újdonság nem volt ebben sem, a nézők immáron harmadszor küldték párbajra Fehér Zolit, és Stone megismételhette a múlt heti küzdelmét. Geszti hangsúlyozta, hogy nem a mentori elfogultsága mondatja vele, de Zolinak több eszköze van a zene tárházában és előrébb jár az éneklés terén, így Stone-nak kell hazamennie, Keresztes pedig természetesen a saját mentoráltját védve Zolit küldte haza. Azt azonban nem tagadta, hogy továbbra is nagy rajongója a legyőzött ellenfélnek, és az elsők közt lesz, aki megveszi a lemezét és a jegyet a koncertjére, de bármennyire is fáj a szíve, a saját versenyzőjét nem hagyhatja cserben.

Malek és Feró egyetértett abban, hogy a két párbajdal és a két versenyző annyira különböző, hogy olyan, mintha egy almát kellene összehasonlítaniuk egy körtével. Ugyanakkor azt is mindketten kijelentették, hogy Zoli mindig akkor teljesít a legjobban, amikor párbajozik, talán a rajta lévő teher sarkallja őt jobb előadásra, de ahogy Malek fogalmazott: a versenyen kell jól énekelni, ezért ő is, és Feró is úgy döntött, Keresztes mellé állnak és végül 3:1 arányban mentori döntéssel Fehér Zolinak kellett búcsúznia az 5. döntő végén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.