Lass Bea utolsó drámája - bosszú volt?!

Képek - Házassági ajánlat élőben az X-Faktorban

Kevesebb heves mentori összecsapás, de annál több meglepetés jellemezte az X-Faktor 4. élő show-ját: a versenyzők egy része alulteljesített a várthoz képest, mások nagy meglepetéseket okoztak.

X-Faktor: a 4. élő show képgaléria

2012.11.04 10:29ma.hu

"Az élet szép" - ez volt a mottója az X-Faktor 4. élő show-jának, bár a végére ezzel nem mindenki értett egyet, volt, akinek az este nem sok szépséget hozott. Másnak meg annál nagyobbat, az élő adás varázsa, hogy gyakorta teljesen váratlan események történnek, ami szerencsére ezúttal nem valami botrányos történet kerekedett ki, hanem egy nagyon is örömteli esemény. De ne szaladjunk a dolgok elébe!

Az élet szépségeit Stone vezette fel a Magna Cum Laude Mid nem voltam még neked című számával. Az "erős, energikus és érzékeny, és ez mind egybegyúrva" jelzőkkel beharangozott énekes teljesítményét minden mentor dicsérte, csak pár apróságot emeltek ki a produkciójából, de abban egyetértettek, hogy végre kilépett a saját komfortzónájából, valami újat csinált és végre elindult azon az úton, aminek a végén ott a válasz a "milyen szám állhat jól neked?" kérdésre. Nagy Feró is csak egy apró hibát talált a produkcióban: hogy Stone szó nélkül elengedte "azt a baba csajt", aki a szám közepén besétált a színpadra, majd némi illegetés után lelépett.

Kisebb sikere volt az egyetlen még versenyben lévő csapatnak, a Like-nak, akit a közönség ugyan nagyon megtapsolt, de az elsőként véleményező Geszti Péter már kevésbé. Mint mondta, hiányzott neki az a varázslat a lányok előadásából, amit egy héttel ezelőtt érzett, és ezzel mentortársai is egyetértettek. Ugyanakkor mindannyian elismerték, hogy végre kezdenek valódi csapatként működni a színpadon, érződik az összhang, nem csupán három énekesnő közös előadását láthattuk. "Lehet, hogy a pasik hiányoztak?" - tette fel a kérdést Ördög Nóra, de Petra, Szulita és Vali ügyesen kikerülték a választ.

Pedig pasiból nincs hiány, Geszti fiai még mindhárman versenyben vannak, elsőként közülük Szabó Dávid lépett színpadra Puskás Peti dalával, de a produkció megosztotta a mentorokat. Keresztes Ildikó ugyan dicsérte az előadó tisztaságát és őszinteségét és Malek Miklós szerint is jó volt a dalválasztás, de ez utóbbit Feró vitatta, ráadásul unta a dalt. Geszti azzal védte mentoráltját, hogy a dal igenis szívhez szólt, amit Malek azzal egészített ki, hogy akkor jobban ki kellett volna nyitnia a saját szívét.

Like - Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


Nincs szerencséje a pasikkal Lass Beának sem, akit Feró "a magány kardforgató nője"-ként aposztrofált, pedig megérdemelné, hogy a Paradicsomba jusson, jó lenne tőle valami egyszerű, ámde annál vidámabb dalt látni egyszer. A lány ezúttal az East együttestől A szerelem sivataga című számot adta elő. Geszti dicsérte is, bírálta is az előadót, azt mondta, mintha az ikertestvére lett volna a színpadon: annyira gyönyörű volt, mint eddig még soha, de tényleg az ikertestvére énekelt, mert hangban viszont alulmúlta saját magát. Malek a dal hangulatával ellensúlyozta a "hamiskás" előadást, amit viszont Keresztes a mentorok hibájaként rótt fel. "Megnyirbálták a múlt héten a mentorok az önbizalmát, ezért visszafogta magát" - mondta.

Önbizalomra vagy visszafogottságra nem volt oka Fehér Zolinak, aki Bruno Mars vidám, de annál romantikusabb számát, a Marry you-t adta elő. Bár Malek szerint az előző héten magasra tett lécet most nem sikerült átugrania, Keresztes szerint elhibázott lépés volt ezt a dalt választani, Feró pedig kerek-perec kijelentette, hogy ettől bizony nem fog egy csaj se hozzámenni, Zoli nagy lépésre szánta el magát. Az élő show-ban jelentette be, hogy a dalt feleségének énekelte, akivel 2008-ban házasodtak össze és kapcsolatuk most tart a bűvös 7. évben, de annak idején csak polgári esküvőt tudtak tartani a gyorsan érkezett kislányuk miatt - most viszont szeretné megerősíteni a házassági fogadalmat, mégpedig templomi keretek között és ezzel a dallal kérte meg újra neje kezét. Kicsivel később, az After-X-ben szemtől szemben is megismételte a kérdését, térdre ereszkedve Klaudia előtt, aki mi mást is mondhatott volna, mint egy igent?!

Ők már tudják, amit Antal Timi még nem, hogy a szerelem fájni is tud néha. Legalábbis Balogh Brigi dala szerint, de hiába hozta az énekesnő a tőle már megszokott tökéletes technikát, érezhető volt, hogy úgy igazán még sosem csalódott a szerelemben, emiatt az érzéseket sem tudta úgy átadni, ahogyan a mentorok szerették volna. Feró is modorosnak találta az előadást, Keresztes pedig azzal együtt, hogy elismerte, Timi az egyik legjobb énekesnő a mezőnyben, úgy vélte: ezt most eltúlozta, erőszakos volt a dal, pedig "a szerelemben könyörögni kell" - fogalmazott. "Ezt most nem hittem el neked" - vallotta be.

Lass Bea - Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


Az utolsó versenyszakaszt Oláh Gergő nyitotta, aki - hasonlóan a többi versenyzőhöz - szintén egy tőle eddig ismeretlen stílusú számot adott elő. Ezzel azonban csak a közönség szűnni nem akaró vastapsától nehezen szóhoz jutó Feró volt elégedett és csak annyit mondott a versenyzőnek, hogy vigyázzon, mert a túlzott tökéletesség egy idő után már unalmassá fog válni. Keresztes és Malek kritizálta a dalválasztást, amelyben Gergőnek az "agresszív" oldala mutatkozott be, de mentorként Geszti azzal kelt a védelmére, hogy szeretne ő éjszaka egy szűk sikátorban olyan agresszív alakkal találkozni, mint Gergő, mert abból neki biztosan nem származik baja. A fiú tehát megkapta az első kritikát a verseny során, amit örömmel fogadott, mondván: végre tudja, mit kell tanulnia még.

Nem szűkölködött viszont kritikában az eddigiek során Zámbó Krisztián, aki hiába hangoztatja unos-untalan, hogy szeretne a saját lábára állni és kilépni az apja árnyékából, most sem sikerült, mivel a dalnak, amit hozott, az volt a címe: "Dance with my father" - azaz Tánc az apámmal. Geszti ezt vehemensen bírálta is, amire újra heves vita alakult ki közte és Keresztes között, Krisztián pedig kétségbeesetten - és eredménytelenül - próbálta bizonygatni, hogy a dal nem az apjáról szólt, neki csupán nagyon fontos az apja emléke és ezzel akart tisztelegni előtte. Azt azonban minden mentor elismerte, hogy már kezdte megütni azt a szintet, amit a válogatón láttak tőle, az ígéretet még mindig nem sikerült beváltania, de már jó úton halad efelé.

Az élet szépségét taglaló show-t Csobot Adél zárta Nena híres számával, a 99 Luftballoons-szal, a címhez méltóan a színpadot elárasztották a piros lufik, Adél pedig úgy táncolt közöttük a habos-rózsaszín ruhájában, mint egy önfeledt diáklány. "Cuki, jó volt nézni, de hamis volt" - jegyezte meg Feró, ami összefoglalása volt az előtte szóló mentorok véleményének. Keresztes szerint soha ennyi hamis hang még nem hagyta el a lány száját (legalábbis az élő show-k során, mert a Táborban láthattunk már ennél rosszabbat is - a szerk.), és azt is sérelmezte, hogy még mindig ugyanabban a stílusban maradt, amit már annyiszor láttunk tőle. Geszti a show-részét ötösre, az éneklést viszont csak hármasra értékelte.

Majka, Curtis és a Belehalok Swing Band - Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


A szavazatok lezárása és az extra produkció előtt összefoglalásként Keresztes Ildikó azt mondta: "az élet szép és mi szeretjük", igaz, ekkor még nem tudhatta, mi vár rá az eredményhirdetéskor. Feró szerint az est egy kicsit a csalódások és meglepetések bulija volt: akiktől sokat vártak, azok nem hozták a formájukat, mások viszont váratlanul előretörtek, és Malek is azt emelte ki, hogy sokan mutatták meg eddig ismeretlen arcukat. "Az élet szép, ha mi azzá tesszük, de ez nem mindenkinek sikerült" - jegyezte meg nem kevés iróniával Geszti.

És van, aki bele is hal az életbe, mint például Majka és Curtis, akik ezúttal a legnagyobb slágerüket swing-verzióban állították színpadra hatalmas sikerrel. Arra a drámára azonban senki nem számított, ami ezután következett: Ördög Nóra egymás után sorolta a biztos továbbjutók nevét, míg végül már csak három versenyző állt a színpadon és mindhárom Keresztes Ildikó mentoráltja volt. Nem véletlen, hogy a feszültség fokozása érdekében még egy extra reklámszünetet is bedobott a csatorna, és csak ezt követően derült ki, hogy a nézők szavazatai alapján még Zámbó Krisztián csúszott be utolsóként az ötödik show-ba, Stone-nak és Lass Beának viszont párbajjal kell eldönteniük a továbbjutást.

Keresztes már nem először van ilyen helyzetben, emlékezzünk csak a tavalyi szériára, amikor neki kellett kimondania a döntő szót a két saját versenyzője között, és most ígéretet tett a versenyzőinek, hogy bármi történjen, nem fogja a közönségre bízni a választást. Talán épp ezért, hogy ne neki kelljen kimondania az utolsó szót, az értékelésnél őt szólították elsőként. Az énekesek erényeinek dicsérete után Ildikó Stone-t küldte haza.

Feró bevallotta, hogy a válogató óta titokban csodálta Beát, de most annyira semmitmondó dalt hozott, hogy ezzel eldöntötte a sorsát, neki kell hazamennie és szintén Beát küldte haza Geszti. Előtte azért elmondta, hogy egyik produkció sem tetszett neki, az egyik hangban, a másik gesztusokban volt hamis és az egyik harakirinek tűnt, a másik lassú érfelvágásnak.

Malek a verseny során mutatott fejlődést és az átlagos teljesítményt vette figyelembe, eszerint Bea lépett többet előre, de még mindig keresi a helyét, miközben Stone végig egyenletes és megbízható, bár sosem kiemelkedő teljesítményt nyújtott. De számára ez az utolsó lehetőség és megérdemli, hogy kapjon még egy esélyt, ezért ő Beát küldte haza. Így a 2:2-es döntetlen miatt mégis a nézők szavazatai döntöttek, a borítékból Lass Bea nevét húzta elő Ördög Nóra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

  • kattintson az Eszközök / Beállítások menüpontra
  • a megjelenő ablakban kattintson a Főlap ikonra
  • kattintson az Aktuális oldalak használata gombra, majd az OK gombra
  • a Ctrl + d billentyűkombinációval
  • kattintson jobb gombbal a oldal szürke részén, utána kattintson az Oldal felvétele a könyvjelzők közé... menüpontra
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.