Árverezik Monroe 240 fotóját

Szabadulna Marilyntől a lengyel kincstár

240 képet bocsát árverésre a lengyel kincstár Marilyn Monroe-ról, a fotók több mint 20 éve kerültek állami tulajdonba adósságrendezés fejében.

2012.10.25 10:29MTI

Varsóban rendeznek árverést Marilyn Monroe néhai színésznő fotóiból. A november 8-ai eseményen felsorakoztatott 240 fotót Milton Green készítette, és most a Dom Aukcyjny bocsátja árverésre. A felvételek a lengyel kincstáré voltak, az intézmény adósságrendezésként tett szert rájuk még az 1990-es évek elején.

Fotó: MTI


A licitre váró fotók egy négyezer darabos gyűjtemény részei, a kollekció csak idén júliusban érkezett meg Lengyelországba, előtte papírdobozokban porosodott New Yorkban. A 240 képkocka között nemcsak Marilyn Monroe-t, hanem az '50-es, '60-as évek más nagy csillagait - Frank Sinatrát, Grace Kellyt, Elizabeth Taylort vagy Marlon Brandót - ábrázoló fotók is vannak.

Egy-egy kép kikiáltási ára 300 zloty lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.