50 éve hunyt el az ikonikus sztár

Marilyn Monroe előtt tiszteleg a cannes-i filmfesztivál

Marilyn Monroe-t választotta idei ikonjává a májusi cannes-i filmfesztivál, amely halálának ötvenedik évfordulóján idézi fel a híres amerikai színésznő emlékét.

2012.02.29 18:29MTI

A fesztivál szervezői az egykori hollywoodi dívának, a Van, aki forrón szereti sztárjának azt a fotóját választották a nemzetközi filmmustra poszterére, amelyen a sötét ruhát viselő színésznő szempilláit leeresztve, ajkát csücsörítve fújja el egy kezében tartott születésnapi torta gyertyáját. A fekete-fehér ünnepi kép egyúttal az A-kategóriás filmfesztivál 65. évfordulóját is köszönti.

A 36 esztendős korában, 1962-ben elhunyt Marilyn Monroe előtt a fesztivál rendezvényei is tisztelegnek. Ötven évvel a halála után Marilyn még mindig a filmvilág egyik kiemelkedő alakja, a báj, a titokzatosság és a vonzerő örök és ma is érvényes jelképe - fogalmaztak a szervezők keddi közleményükben.

A mustra tavaly a hetvenéves Faye Dunawayt köszöntötte azzal, hogy egy 1970-ben készült fotóját tette a poszterére. A francia Riviéra filmfesztiváljára idén május 16. és 27. között kerül sor.

A nemzetközi zsűrit Nanni Moretti olasz filmrendező vezeti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.