Laptopkonyha recept ínyenceknek

Spiráltészta zöldségekkel

Olasz vegetáriánusoknak, vegetárius olaszoknak, olasz ételt kedvelőknek, vegetáriánus ételeket fogyasztóknak, tésztaimádóknak, avagy mindenkinek, aki finomat szeretne enni.

2012.10.19 06:09laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

30 dkg gomba
2 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
20 dkg sárgarépa
4 db áttört fokhagymagerezd
1 tk kaprirügy
1 db chilipaprika
ízlés szerint só
1 dl fehérbor
kis víz a pároláshoz
1 dl tej
20 dkg spiráltészta
1 csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint parmezán sajt krumplihámozóval gyalulva

Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége:1
Elkészítés költsége:1
Húsmentes étel

Elkészítés

A gombát felszeleteljük, a hagymát kockára vágjuk, a sárgarépát lehet kockára vagy karikára. Egy teflonos wokba vagy lábasba öntünk 2 ek olívaolajat, és ezen megfuttatjuk a hagymát, sárgarépát, gombát. Fűszerezzük a préselt vagy aprított fokhagymával. Sózzuk, és felöntjük a fehérborral. A chili paprikából (vagy cseresznye paprikából) mindenki ízlése szerint tehet bele. Amikor a levét elfőtte, kevés vizet önthetünk alá, és addig pároljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul, és a víz el nem fő.

Közben kifőzzük a spiráltésztát.

A végén a tésztát, kaprit és az aprított petrezselymet a mártásba keverjük, felöntjük a tejjel és addig forraljuk, amíg a tészta a tejet magába nem szívja.

Tálalás

A tányérokra adagolt spagettit megszórjuk durvára reszelt parmezánnal.

Nézze meg a recept elkészítését a Laptopkonyha videóján!

Kattintson a képre! >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.