Laptopkonyha-recept az egészségnek!

Almás-hagymás-diós csirkemáj puliszkával

Gyorsan elkészíthető. Laktató étel, mégsem nehezülünk el tőle. Tele van egészséges alapanyagokkal, és nem mellékesen: nagyon finom!

2012.09.28 07:14laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

Májhoz
50 dkg csirkemáj
liszt a panírozáshoz
10 dkg hagyma
30 dkg alma
3 ek vaj
4 ek dió
0.5 kk őrölt szegfűszeg
bors

3 ek balzsamecet

Puliszkához
5 dl tej
10 dkg kukoricadara
1 ek vaj


Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2678 kcal
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Mivel a máj nagyon gyorsan elkészül, előbb a körettel dolgozunk.

Puliszka: a tejet a vajjal felforraljuk, sózzuk, ízesítjük szerecsendióval. Lassan belecsorgatjuka kukoricadarát, közben habverővel folyamatosan addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Levesszük a tűzről, és állni hagyjuk. Ha nagyon besűrűsödne, forró tejjel hígíthatjuk, újra jól kikeverve.

Amíg a puliszka „pihen”, a hagymát felaprítjuk, az almát kis kockákra vágjuk, a diót durvára törjük.

A csirkemájat váltott vízben addig mossuk, amíg a víz tiszta nem marad. Utána borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró vajon nagyon gyorsan körbesütjük. 80-90 fokosra előmelegített sütőbe tesszük arra az időre, amíg a mártását elkészítjük. Ehhez a visszamaradt vajban a hagymát és a diót kicsit megpirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük a borssal, a szegfűszeggel és a szerecsendióval. Hozzáöntünk egy kis vizet, és hagyjuk elpárologni. Belekeverjük az almakockákat, a balzsamecetet. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, a májat kivesszük a sütőből, és máris lehet tálalni.

Tálalás

A puliszkát a tányérok közepére adagoljuk, erre helyezzük a májakat, körülöttük elosztjuk az almás-hagymás-diós ragut.

Részletes videó a Laptopkonyhától

KATT a képre >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.