Laptopkonyha-recept ínyenceknek

"Csak semmi cicó!" - Gyors leves férfiaknak

Ilyen az, amikor a főszakácsok megéheznek, de rengeteg megbeszélnivalójuk akad, amihez nyugodt, pohár melletti ücsörgés is szükséges. Felteszik ripsz-ropsz ezt a levest, megbeszélik, amit kell, és már kész is az ebédjük! Lessük el hát tőlük ezt a gyors receptet!

2012.09.24 06:29laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

1 kg karajcsont, bármilyen nyesedék
4 db sárgarépa
0.5 kg kelkáposzta
2 db petrezselyemgyökér (fehérrépa)
1 db citrom
2 db MAGGI marhahúsleves kocka
2 dl tejföl
lestyánlevél aprítva
tárkony
bors

édes fűszerpaprika
2 tk Édes Anna
1 ek szárított, pirított hagyma

Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2

Elkészítés

Előkészítés: megtisztítjuk a zöldségeket.

Főzés: Legelőször is felforralunk kb. 2,5 liter vizet egy lábasban. Amíg felforr, felkarikázzuk a sárgarépát, a fehérrépát. Ezt forrásnál már önthetjük is a vízbe. Leveleire tépjük a kelkáposztát és kettévágjuk a leveleket. Ezt is beledobjuk a vízbe, a préselt fokhagymával együtt. Belehámozzuk burgonyapucolóval a citrom héjának negyedét is. És máris jöhetnek a fűszerek is, csipetjével (legalább, de ez ízlés kérdése!): lestyán, tárkony, bors, só (óvatosan, mert a leveskockák is sósak!), Édes Anna, pirospaprika és a szárított pirított hagyma. Végül jöhet a leveskocka: literenként egy. A legvégén beletesszük a csontot és a nyesedéket is. Az egészet összeforraljuk, és amikor forr, akkor levesszük a lángot takarékra.

Így főzzük kb. másfél órán át, közben az elpárolgott vizet időnként pótoljuk (összesen kb. egy literrel).

A másfél óra vége felé a tejfölt egy nagyobb edénybe tesszük és hozzáadunk kb. egy merőkanálnyi levest. Kikeverjük simára, majd ezt beleöntjük a levesbe, elvegyítjük; egyet forralunk még rajta.

Tálalás

Nagy és mély tányérba merjük a levest, megszórhatjuk friss aprított petrezselyemmel és kínálhatunk hozzá friss kenyeret is. Fogyasztása társaságban az igazi.

Amennyiben nem bír a recepttel, nézze meg a Laptopkonyha részletes videóját! >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.