Laptopkonyha-recept ínyenceknek

Joghurtos túrókrém színesen - délutánra

Fehér csoda, amit a színes gyümölcsök és az étcsoki mélybarnája emel ki. A szájpadláson már eltűnik a fehérség és helyébe pompás ízkavalkád lép, az említett színek kísérőjeként.

2012.09.18 14:29laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

Desszerthez
2.5 dl joghurt
15 dkg tehéntúró
4 csomag vaníliás cukor
4 zselatinlap
fél citrom leve és reszelt héja
fél narancs leve és reszelt héja
1 dl tejszín

Tálaláshoz
10 dkg étcsokoládé (min. 70% kakaótartalommal)
10 dkg vegyes (piros) gyümölcs
1 ek méz

Elkészítés ideje: 30 perc + 24 óra + 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 1242 kcal
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják

Elkészítés

A joghurtos túrókrémet előző nap összeállítjuk. Ehhez először hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. A túrót áttörjük, és összekeverjük a joghurttal, a vaníliás cukorral, a citrom- és a narancshéjjal és -lével. (Ha a túró kicsit darabos marad még, akkor erősen javasolt az így kapott masszát szűrőn átpasszírozni, így kaphatunk igazán krémes állagot.) Kinyomkodjuk a zselatint, összekeverjük kevés meleg vízzel, és ha még így sem oldódik fel, akkor tűzhelyen melegítjük egy kicsit. A feloldott zselatint a masszához keverjük. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a joghurtos krémbe forgatjuk. Tepsibe öntjük és folpackkal lefedve másnapig hűtőszekrényben dermesztjük.

Másnap a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezalatt felvágjuk apróra a gyümölcsöket legalább két-három fajtát, idény szerint (vagy felolvasztott mirelit piros gyümölcsöket). Összekeverjük a gyümölcsdarabkákat és ráöntjük a mézet, óvatosan elvegyítjük. Meghagyhatunk egy-két szem gyümölcsöt egészben (vagy félben), díszítés céljából.

Amennyiben nem sikerült a recept szerint eljárni, klikk a linkre a Laptopkonyha részletes videójáért! >>>

Tálalás

A megdermedt túrókrémből kis galuskákat szedünk ki egy evőkanállal, egy nagyobb tányérra helyezünk belőle hármat-négyet. Díszítjük pár meghagyott gyümölcsdarabbal, a mézes gyümölcsegyveleget pedig a galuskák mellé öntjük. Végül az egészre rácsorgatjuk az olvasztott csokoládét.

KATT a képre >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.