Laptopkonyha-recept ínyenceknek

Fehércsokoládé-hab almával

Csakúgy, mint a klasszikus, sötét színű, "párját", ezt sem ördöngösség elkészíteni és ez is úgy eteti magát a gyönyörű piros mártásával, hogy csak arra figyeljen, hogy nehogy addig kóstolgassa, amíg már nem marad a vendégeknek!

2012.09.17 07:00laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

40 dkg fehércsokoládé
6 db tojás
10 dkg cukor
6 csomag vaníliáscukor
5 dl habtejszín
4 db zselatinlap
0.3 dl rum
Fahéjas gyümölcsmártáshoz
20 dkg friss vagy fagyasztott piros gyümölcs (eper, málna, szeder, ribizli, áfonya)
10 dkg cukor
1 kk őrölt fahéj
Tálaláshoz
2 db alma
1 db citrom leve

Elkészítés ideje: 1 óra + 4 óra
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Húsmentes étel

Amennyiben elakadt a recept elkészítésében, nézze meg a Laptopkonyha videóját >>>

Elkészítés

Vízfürdőt készítünk: egy akkora lábast keresünk, amekkorába belefér az a tál (ne műanyag legyen), amelyikben dolgozunk. A lábas aljára vizet öntünk, felforraljuk, ebbe helyezzük a tálat (fém vagy jénai), amelyben dolgozunk. Így az alapanyagaink nem égnek le.

Ebbe a vízfürdőbe tett egyik edényben felolvasztjuk a csokoládét. Ez után egy másik tálat veszünk elő, és egy habverővel a tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot keverjük habosra a vízfürdőben, majd a forró vízről levéve még addig kevergetjük, amíg langyosra nem hűl. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tejszínt szintén.

A zselatinlapokat beáztatjuk, a rumot felmelegítjük, elvegyítjük benne a kinyomkodott zselatint, és az egészet a tojásba keverjük. Ebbe dolgozzuk bele a csokoládét, majd óvatosan a habokat is. Formába öntjük, és hűtőszekrényben legalább 4 órán át dermedni hagyjuk.

Közben a cukorral és a fahéjjal összefőzzük a piros gyümölcsöket, passzírozzuk, hagyjuk kihűlni a szirupot.

Közvetlenül a tálalás előtt gerezdeket vágunk az almákból, bekenjük citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Tálalás


A fehércsokoládé-habból galuskákat szaggatunk, tányérra rendezzük, díszítjük az almaszeletekkel, és meglocsoljuk az almát a vörös fahéjas mártással.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.