Laptopkonyha-recept az egészségnek!

Zöldmetélt sütőtökös-narancsos paradicsomos mártásban

Színek, ízek, vitaminok! Keveredjetek, kavarodjatok! Családunknak finom vacsorapillanatokat okozzatok!

2012.09.14 09:11laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

Mártáshoz
2 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
50 dkg sütőtök
1 ek sűrített paradicsom
2 dl almalé
2 dl frissen facsart narancslé
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 kk curry
1 kk fehérbors


Metélthez
20 dkg zöldmetélt
1 ek vaj
20 dkg friss spenót


Tálaláshoz
parmezán sajt reszelve

Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítés költsége: közepes
Húsmentes étel

Elkészítés

A hagymát megpucoljuk, majd apróra, a megtisztított tököt kis kockákra vágjuk.

Az olajon világossárgára pirítjuk a hagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét és a fűszereket, sózzuk, átforrósítjuk, beleöntjük az alma- és a narancslevet, és hozzáadjuk a kockára vágott tököt. Addig főzzük, amíg a tök puha nem lesz, és a mártás be nem sűrűsödik.

A tésztához a vajon megfonnyasztjuk a megmosott és lecsepegtetett spenótot. Az elkészítési útmutatónak megfelelően kifőzzük a zöldmetéltet, és a spenóthoz keverjük.

Nézze meg a videót, ha valahol megakadt! >>>


Tálalás

A tésztát tányérokra adagoljuk, meglocsoljuk a mártással, és a tetejére szórjuk a parmezánt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.