Laptopkonyha-recept az egészségnek!
Zöldmetélt sütőtökös-narancsos paradicsomos mártásban
Színek, ízek, vitaminok! Keveredjetek, kavarodjatok! Családunknak finom vacsorapillanatokat okozzatok!
2012.09.14 09:11laptopkonyhaLássuk, mi kell hozzá!
Mártáshoz
2 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
50 dkg sütőtök
1 ek sűrített paradicsom
2 dl almalé
2 dl frissen facsart narancslé
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 kk curry
1 kk fehérbors
só
Metélthez
20 dkg zöldmetélt
1 ek vaj
20 dkg friss spenót
só
Tálaláshoz
parmezán sajt reszelve
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: könnyű
Elkészítés költsége: közepes
Húsmentes étel
Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, majd apróra, a megtisztított tököt kis kockákra vágjuk.
Az olajon világossárgára pirítjuk a hagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét és a fűszereket, sózzuk, átforrósítjuk, beleöntjük az alma- és a narancslevet, és hozzáadjuk a kockára vágott tököt. Addig főzzük, amíg a tök puha nem lesz, és a mártás be nem sűrűsödik.
A tésztához a vajon megfonnyasztjuk a megmosott és lecsepegtetett spenótot. Az elkészítési útmutatónak megfelelően kifőzzük a zöldmetéltet, és a spenóthoz keverjük.
Tálalás
A tésztát tányérokra adagoljuk, meglocsoljuk a mártással, és a tetejére szórjuk a parmezánt.