Laptopkonyha-recept ínyenceknek

Videó: zöld spárga citromos spagettivel

Ez aztán gyorsan elkészül! Ami nem rossz ekkora forróságban! Ráadásul könnyed, finom és valami más... Tessék gyorsan a piacra szaladni!

2012.07.09 07:14laptopkonyha

Hozzávalók:
35 dkg spagetti
(ha lehet vékony, spagettini)
50 dkg spárga
zöld
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
2 dl tejszín
1 db citrom
1 csokor petrezselyemzöld
1 öklömnyi parmezán sajt
ízlés szerint balzsamecet redukció
0.5 tk cukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés
A vékony spagettit feltesszük főni. A spárgát megpucoljuk, vékony, ferde szeletekre vágjuk. Az olívaolajat egy wokban melegíteni kezdjük, felolvasztjuk, és elkeverjük benne a vajat; rádobjuk a spárgaszeleteket, ízesítjük sóval, cukorral, hozzáöntjük a balzsamecetet, a tejszínt, ráreszeljük a citrom héját és őrölünk rá egy kis borsot is. Erősen forraljuk, amíg sűrűsödni nem kezd - ekkor kész, és a tészta is megfőtt, tehát tálalhatunk.

Tálalás
A spárgát elosztjuk a tányérokon, a tetejére tesszük a spagettinit; megszórjuk vágott petrezselyemmel, parmezánforgáccsal, és meglocsoljuk balzsamecet redukcióval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.