Laptopkonyha-recept ínyenceknek

Póréhagymás spagetti gyökérzöldségekkel és szardellával

Már elmúlt a nyár, mégis egy vitaminbombára vágyik, a tészta áldásos közreműködésével? A Laptopkonyha zseniális mesterszakácsa is valami hasonló hangulatban lehetett, amikor ezt az ételt kitalálta. Kövesse őt bizalommal!

2012.09.14 08:35laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

2 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
1 tk szardellapaszta
4 gerezd áttört fokhagymagerezd
1 szál póréhagyma
20 dkg sárgarépa
1 db zellerszár
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
2 ek zöld olívabogyó
1 ek sűrített paradicsom
1 tk kakukkfű
bors

cukor
40 dkg spagetti
parmezán sajt
      
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: nem nehéz
Elkészítés költsége: nem drága
Tejmentes étel
!


Elkészítés

Valamennyi zöldséget nagyon apró kockákra vágjuk.

Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a fokhagymát, szardellapasztát, ha illatozik, a kockára vágott zöldséget is hozzátesszük. Fűszerezzük a kakukkfűvel, borssal, ízesítjük a cukorral, sóval. Pár percnyi pirítás után összekeverjük a sűrített paradicsommal, és ezzel is tovább pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A zöldséget puhára főzzük, és közben a leve is besűrűsödik.

Az elkészítési útmutató szerint kifőzzük a spagettit, és az olívabogyóval együtt a mártáshoz keverjük.

Nézze meg videón, hogyan kell ekészíteni a receptet >>>


Tálalás

A spagettit tálra rendezzük, és megszórjuk parmezánnal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.