Laptopkonyha-recept ínyenceknek
Póréhagymás spagetti gyökérzöldségekkel és szardellával
Már elmúlt a nyár, mégis egy vitaminbombára vágyik, a tészta áldásos közreműködésével? A Laptopkonyha zseniális mesterszakácsa is valami hasonló hangulatban lehetett, amikor ezt az ételt kitalálta. Kövesse őt bizalommal!
2012.09.14 08:35laptopkonyhaLássuk, mi kell hozzá!
2 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
1 tk szardellapaszta
4 gerezd áttört fokhagymagerezd
1 szál póréhagyma
20 dkg sárgarépa
1 db zellerszár
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
2 ek zöld olívabogyó
1 ek sűrített paradicsom
1 tk kakukkfű
bors
só
cukor
40 dkg spagetti
parmezán sajt
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: nem nehéz
Elkészítés költsége: nem drága
Tejmentes étel!
Elkészítés
Valamennyi zöldséget nagyon apró kockákra vágjuk.
Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a fokhagymát, szardellapasztát, ha illatozik, a kockára vágott zöldséget is hozzátesszük. Fűszerezzük a kakukkfűvel, borssal, ízesítjük a cukorral, sóval. Pár percnyi pirítás után összekeverjük a sűrített paradicsommal, és ezzel is tovább pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A zöldséget puhára főzzük, és közben a leve is besűrűsödik.
Az elkészítési útmutató szerint kifőzzük a spagettit, és az olívabogyóval együtt a mártáshoz keverjük.
Nézze meg videón, hogyan kell ekészíteni a receptet >>>
Tálalás
A spagettit tálra rendezzük, és megszórjuk parmezánnal.