Laptopkonyha-recept ínyenceknek

Véres hurka édes röstivel

Nem egy fogyókúrásnak tűnő ételről esik most szó, ráadásul pénteken jól eshet egy húsmentes nap, de jó ötlet lehet a hétvégére azoknak, akik kicsit kitörnének a rántott hús - pörkölt kettősből.

2012.09.27 06:29laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

40 dkg burgonya
40 dkg alma
(savanykás)
kevés chilipor

pár csepp citromlé
2 tk kukoricakeményítő
olívaolaj
44 dkg véreshurka
fejes saláta
Öntethez:
0.3 csokor petrezselyemzöld
2 ek olívaolaj
(extra szűz)

Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A burgonyát és az almát hámozzuk meg, majd reszeljük le. Vágjuk körülbelül 2 cm vastag szeletekre a hurkát. Süssük ki a szeleteket ropogósra, mindkét oldalon, forró serpenyőben
Csavarjuk ki az alma és a burgonya levét. Keverjük össze az almát és a burgonyát az aprított chilivel, sózzuk, locsoljuk meg citromlével, és keverjük bele a keményítőt.
Közepesen magas hőfokú serpenyőbe tegyünk 4 röstit, amiket kb. fél cm vastagra formázzunk. Süssük minden oldalukat arany barnára.

Az öntethez nagyon finomra aprítsuk a petrezselymet, és keverjük el az olajjal, és a citromlével.

Tálalás

Helyezzük el a röstiket (fejenként 2-2 darabot) a tányér közepére, majd erre helyezzük a hurkákat. A salátát a hurka alá, vagy az étel köré is rendezzük. Az étel köré csurgassunk a petrezselymes öntetből. Akik szeretik a pikáns ízeket, azok gyömbéres chili szósszal is kiegészíthetik.

Laptopkonyha videó az elkészítés folyamatáról

KATT a képre >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.