Sztárok a "vásárlók" közt

Képek - Hosszú lépést árul DJ Dominique, de nem hosszúlépést

Várkonyi Attila, vagyis Dj Dominique ismét egy merészet gondolt. Lépésről-lépésre halad a célja felé, hogy október 4-én a Körcsarnokban több ezer szempár mosolyoghasson boldogan.

DJ Dominique lépései - hosszúk és rövidek is voltak képgaléria

2012.09.07 10:29ma.hu

DJ Dominique Erőss Zsolt, Kassai Viktor és Vadon Jani mellett azon szerencsés magyarok között volt, aki futhatott a londoni Olimpia lángjával. A lemezlovas Angliában 520 lépésen át vihette a fáklyát, és most úgy döntött, olyat tesz, amit még senki: minden egyes lépését eladja.

Már eleve az, hogy ott lehettem, és még ha csak ennyivel is, de hozzájárulhattam a londoni Olimpiához, életem egyik legnagyobb élménye volt – lelkendezik a lemezlovas. – Aztán elkezdtem agyalni, hogyan oszthatnám meg ezt másokkal is, és így jött az ötlet, ami persze nem öncélú. Szinte a kezdetek óta támogatom és dolgozok együtt az idén 20 éves Down Alapítvánnyal, így nekik szánom a lépésekből befolyt összeget.

Hamar kiderült, hogy ez az ötlet még senkinek nem jutott eszébe, de látva a jótékony célt szolgáló hátteret, a szervezők rögtön jóváhagyták a dolgot. A lépéseknek három kategóriája van: a hosszú lépés százezer, a közepes ötvenezer, a kis lépés pedig ezer forintba kerül. De mindegy, hogy ki, mennyivel segít, a lényeg, hogy az út egy irányba vezet!

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)


Vettek már lépést nagy cégek, kis családok és persze hírességek is. Jó barátom, Vujity Tvrtko például ragaszkodott hozzá, hogy a 424. lépésemet tudhassa magáénak, tősgyökeres pécsiként ugyanis neki ez a szám ikonikus, hiszen a legendás 424-es gőzmozdony utolsó szerelvénye Pécsre ment” – árulja el Dominique, akitől azt is megtudhattuk, hogy Gálvölgyi János, a Rippel fivérek, Király Linda és Viktor, valamint Nagy Feró is egy-egy lépés tulajdonosa már.

Az X-Faktor mentora nem okozott meglepetést azzal, hogy a Nyolc óra munka című ikonikus dala kapcsán a nyolcadik lépést vásárolta meg. Az alapítvány egy külön számlát nyitott a Fáklyafutásból befolyt összegnek. A cél, hogy október 4-én, a Körcsarnokban minél több Down-szindrómás és egészséges ember örülhessen együtt. Napközben családi programokkal, játékokkal, készségfejlesztő lehetőségekkel várják a látogatókat, ezután pedig egy sok fellépős, fergeteges koncert indul, a Várkonyi Attilától megszokott, hibátlan hang- és fénytechnikával.

Ott lesz velünk még többek között Kozma Orsi, Vastag Csaba és Tomi, az Apollo23, Kováts Vera, Kiki és még sorolhatnám, rengeteg meglepetéssel készülünk. A napot pedig egy afterpartyval zárjuk” – mondja Attila, hozzátéve, hogy a Down-szindrómásokban annyi szeretet van, hogy a világnak vissza kell mosolyognia rájuk!

További információt DJ Dominique hivatalos facebook-profilján lehet találni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.