Tartósították az utókornak

Kiszárítva múzeumban mutogatják Lady Gaga húsruháját

Egy washingtoni múzeumban "vendégeskedik" Lady Gaga húscafatokból készült híres-hírhedt ruhája, amelyet a 2010-es MTV Video Music Awards díjátadó gálán viselt az amerikai énekesnő.

2012.09.07 08:29MTI

Az extravagáns toalettet a washingtoni National Museum of Women in the Arts pénteken nyíló új kiállításán láthatja a nagyközönség. A ruhát kiszárították és befestették, hogy visszanyerje eredeti nyershússzínét.

A látogatók külön magyarázatot is kapnak a viselet politikai üzenetéről. Lady Gaga nagy vihart kavart, az állatvédők tiltakozását kiváltó ruhájával ugyanis az amerikai hadsereg melegekkel kapcsolatos politikája ellen lépett fel. (Az amerikai fegyveres erőknél tavaly őszig csupán megtűrték a homoszexuálisokat, a katonáknak nem volt szabad kinyilvánítaniuk másságukat.) Az énekesnő később úgy magyarázta a ruhája mögötti állásfoglalást, hogy ha az emberek nem állnak ki a jogaikért, akkor idővel csak annyi joguk marad, mint egy darab húsnak.

Gaga ruhája a zeneipar más úttörő női előadóinak üzenetével, illetve relikviáival - köztük Loretta Lynn-nek a születésszabályozásról szóló The Pill című számával - együtt szerepel a tárlaton.

Még több hír Lady Gagáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.