Szimfonikus zenekarral énekel a Megasztár győztese

Radics Gigi és Brasch Bence együtt

A 15 éves jubileumát ünneplő nyárvégi fesztivál egyik különlegessége lesz a Miskolci Szimfonikusok augusztus 28-i filmzene koncertje.

2012.08.10 17:19ma.hu

A Dohány utcai zsinagógában a fiatalok két új hazai kedvence, Radics Gigi és Brasch Bence előadásában többek között olyan világslágerek hangzanak fel, mint a When a man loves a woman, a Titanic főcím dala vagy Beyonce Listen című száma.

Radics Gigi, a Megasztár legutolsó szériájának nagy felfedezettje, életében először léphet közönség elé szimfonikus zenekarral. Sokan világkarriert jósolnak a fiatal énekesnőnek, akire már a közelmúltban Michael Jackson hajdani producere, Quincy Jones is felfigyelt és meghívta őt a legendás Montreaux-i Jazz Fesztiválra.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar estjén John Williams legnagyobb sikerei, a Csillagok háborúja, a Schindler listája, a Jurassic park és a Harry Potter slágerei szólalnak meg, amelyek csak töredékét jelentik munkásságának, hiszen több mint száz filmhez írt zenét az ötszörös Oscar-díjas zeneszerző.

James Horner kicsit olyan, mint az „egy operás” zeneszerzők, hiszen ha semmi mást nem ír, csak a Titanic zenéjét, akkor is világhírűvé válik. Horner és Williams mellett Ennio Morricone sem maradhat ki egyetlen komoly filmzene koncert műsorából sem. Ezúttal a Cinema paradiso csodálatos főcím zenéjét Korcsolán Orsolya hegedűművész adja elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.