Többször is színpadot "robbantottak"

Képek - Elsöprő fölény: Radics Gigi lett a 6. megasztár!

Óriási küzdelem folyt a hatodik megasztár-cím megszerzéséért, a két finalista minden tudását és tehetségét beleadta az utolsó nagy összecsapásba, ám a nézők szimpátiáját szinte lehetetlen volt megingatni.

A Megasztár6 fináléjának legjobb pillanatai képgaléria

2012.05.26 11:55ma.hu

Elképesztő energiák szabadultak fel a hatodik Megasztár utolsó fordulójában, ahol már kizárólag a nézői szavazatok alapján dőlt el, hogy ki kapja meg az est végén a megtisztelő címet és a vele járó különleges szobrot - no meg a nem csekély értékű fődíjat, benne az egy évig élvezhető lakással, az autóval és a lemezszerződés mellett 12 hónapon keresztül érkező álomfizetéssel. A fináléban két lány, Radics Gigi és Szakos Andi csapott össze négy fordulóban, a zsűrinek pedig mindössze annyi szerep jutott, hogy értékeljék az egyes produkciókat.

Az estet a világ egyik kedvenc rappere, Flo Rida nyitotta a Good feeling című számával, persze nem egyedül lépett színpadra, a világsztár a megasztár 12 döntős versenyzőjével együtt adta elő népszerű dalát, de nem ez volt az egyetlen megjelenése a műsorban, kicsit később még visszatért, akkor Stacy nevű partnerével a Wild Ones című slágerrel hozták lázba a közönséget.

Ám világsztár ide vagy oda, a főszerep ezúttal mégiscsak a két döntős versenyzőé volt, így Flo Rida máris átadta nekik a terepet, hogy az első fordulóban egy-egy szólóban előadott dallal bizonyítsák be: megérdemelten állnak a győzelem kapujában. Elsőként Szakos Andi adta elő Elvis Presley klasszikusát, a Can't help falling in love című dalt, de a Celine Dion-féle átdolgozott változatban.

A zsűrit sikerült meggyőznie, Bereczki Zoltán szerint a már kezdetekkor is meglévő technika szép apránként kiegészült azokkal a részletekkel, amelyek igazán előadóművésszé tesznek egy énekest. "Azt gondolom, hogy kész vagy, mehetsz az utadra" - foglalta össze. Bochkor Gábor annyival egészítette ki az előtte megszólalók véleményét, hogy ő ezzel a számmal eddig bármikor el tudta varázsolni a nőket, ám Andit hallva többé nem meri előadni, annyira tökéletes volt.

Radics Gigi szintén Celine Diont idézte meg, ő a Titanic híres betétdalával, a My heart will go onnal szállt versenybe. Az ítészek egyöntetűen állapították meg, hogy bár a dal maga már annyira giccses, hogy nehéz jól előadni, mégis Gigi tálalásában természetesnek és tökéletesen egyszerűnek hatott.

Flo Rida a Megasztár fináléjában (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Az első két szám előadása után láthattuk először, hogyan állnak a versenyzők, ám a korábbi hetekben megszokottakkal ellentétben ezúttal csak fantomképeket láthattunk a szavazatok aránya fölött. Az már itt biztos volt, hogy az egyik lány fölényesen elhúzott a másik előtt, de a rajongók csak reménykedhettek benne, hogy a saját kedvencük az, aki mindvégig a szavazatok többségét birtokolta, az állás az este folyamán csupán néhány tizeddel ingott meg, és a nyerésben lévő énekesnő pontosan kétszer annyi szavazatot tudhatott magáénak, mint a második helyezett.

A második fordulóban női duettek következtek, mégpedig egy-egy korábbi megasztár-győztessel. Szakos Andi Tolvai Renivel állt párba, és fergeteges sikert arattak Christina Aguilera Ain't no other man című számának előadásával. Bereczki nagyon megdicsérte Andit, hangsúlyozva, hogy pontosan ez az, ahogyan egy döntőben viselkednie kell egy profi előadónak, miközben mindenki tudja, mekkora nyomás alatt van a tét miatt. Ezzel egyidőben Reninek megköszönte, hogy "alárakta" Andinak a számot, segítve őt ezzel, hogy igazán ki tudjon bontakozni.

Falusi Mariann bevallotta, hogy ha nem lenne ekkora tétje a most látott számoknak, akkor semmi más dolga nem lenne, mint hátradőlni és élvezni a show-t, de az izgalom azért láthatóan őt is a hatása alá vonta, Bochkor pedig a tempó tökéletes összhangját emelte ki és azt, hogy a két előadó mennyire szinkronban volt és mennyire jól tudtak egymásra figyelni.

Gigi női duettpartnere az első Megasztár-győztes Tóth Vera volt, akivel Frank Sinatra New York, New York című számát énekelték - a hatás náluk sem maradt el, a zsűri tagjai pedig állva tapsolták meg a két előadót, Mester Tamás megfogalmazása szerint márpedig ennek oka van. Bereczki félt egy kicsit a daltól, mert annyian és annyiféleképp adták már elő, de végül kijelentette: mostantól ez lesz az etalon. Mesternek még az az ötlet is megfogant a fejében, hogy egyszer a győztes megasztárokat kellene összereszteni egy verseny erejéig, abból valami óriási dolog sülhetne ki.

Ezután lépett színpadra másodszor Flo Rida, majd következhettek a férfi győztesekkel előadott duettek, elsőként Andi és Molnár Ferenc Caramel előadásában Louis Armstrong legnagyobb sikere, a What a wonderful world csendült fel.

Szakos Andi és Radics Gigi (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


"Hová vittétek el egymást, hová vittetek el minket, hogy tudtatok együtt énekelni... Csodaszép volt, én köszönöm!" - lelkendezett Bereczki, Mester elhitte nekik, hogy ők maguk is hiszik: ez egy csodálatos világ, és Bochkor is úgy érezte, varázslatosan szólalt meg a dal, közhely helyett ezt is sikerült felemelni arra a helyre, ami megilleti a dalt.

Giginek Király Viktor "jutott" duettpartnerként, dalválasztásuk azonban - az est folyamán talán egyedüliként - kissé félresikerült, mivel R. Kelly gyönyörű I believe I can fly című művében a hangsúly a férfi szólamon van, így a főszerep inkább a negyedik mega-győztesnek jutott, míg Gigi háttérbe szorult, ám szerencsére ez a szavazókat nem tudta elbizonytalanítani, a zsűri pedig a finom kritika ellenére sem volt abban a helyzetben, hogy befolyásolja az eseményeket.

Azért nemcsak Viktor "előre nyomulását" kritizálták, maradt még hely a dicséretnek is, Bereczki például a felvezető kisfilmben hallott "királyi" mondatra utalva azt mondta: Viktor szerint Gigiben egész egyszerűen "benne van a zene" - de az igazán elképesztő az, hogy ki is jön belőle! "Bírom, ahogy Viktor énekel, megmutatja, mit tud: erre megy, arra megy, frazírok... - Gigi meg csak áll vele szemben, és mintha csak levegőt venne, úgy énekel!" - állapította meg Falusi, Mester pedig egyenesen meggyőzőbbnek tartotta a dalt, mint az eredeti előadó prezentálásában.

A mindent eldöntő utolsó párbajdal előtt az eddigi hat széria döntőseiből állt össze egy népes csapat, hogy Mega-család néven előadják a We are family című slágert, majd a két lány a verseny során másodszor is összeállt (korábban a 7. döntőben, a duett-héten szintén ők kerültek párba), és az addig látottakat-hallottakat a Moulin Rouge című zenés film híres betétdalával, a Lady Marmalade-dal koronázták meg.

A hat megasztár együtt (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


A dal után már csak a zsűritagok összértékelése maradt hátra, a két versenyző nem tehetett többet a rajongók biztatásáért, igaz, az állás az első perctől kezdve egy pillanatig sem változott, legfeljebb az arányok mozdultak el néhány százalékkal, de a végeredményt a lemaradó versenyző rajongói csak egy irtózatos nagy hajrával tudták volna megfordítani. Mivel a fantomképeket még ekkor sem fordították fel, senki nem tudhatta, kihez tartozik a szavazatok elsöprő többsége, még a zsűritagok is bizonytalanul néztek egymásra, ki mit jósol.

Az utolsó nagy értékelést Bereczki kezdte, aki elmondta: mindkét lány előtt ott a pálya, és úgy véli, hogy ennek az estének már nincs vesztese, miközben a nézők mindannyian nyertesnek érezhetik magukat, olyan nagyszerű dolgot kaptak. "Most már menjetek és kápráztassátok el a világot és mindenkit, énekeljetek magyarul és angolul - én mindenesetre nagyon köszönön, hogy itt lehettem, és végignézhettem azt a fejlődést és azt a munkabírást, amit ti leraktatok az asztalra!" - mondta.

Mester is mindkét előadót dicsérte, bár nem volt nehéz kitalálni, hogy melyik versenyző győzelmének örülne jobban: Andi esetében azt a fejlődési utat dicsérte, ahogyan a válogatón megismert "bádogembertől" eljutott a döntőben látott sztárig, Gigiről viszont csak szuperlatívuszokban tudott áradozni, sőt, kifejezetten zseninek titulálta őt, akit egy kis próbateremben még túl lehet zengeni, de ha mikrofont kap a kezébe, akkor minden kis sarokból árad az ő hangja és betölti a teret.

Ami Falusi véleményét illeti, ő úgy érezte, hogy bár elvileg különbséget kellene tenni a két előadó közt, épp az utolsó szám alapján képtelen erre, a lányok hangja már annyira egybefolyt, hogy sokszor nem is lehetett eldönteni, hol ér véget az egyikük és hol kezdődik a másikuk.

Az utolsó szó jogán Bochkor örömének adott hangot, amiért láthatóan jól választottak mind a jelentkezők közt, mind a verseny kritikus pillanataiban és hangsúlyozta, hogy most belülről is megbizonyosodhatott arról, hogy ebben a versenyben nincsenek trükkök, hangkeverők, itt tényleg az történik, amit a néző hall.

"Egy kívánalmam van: a jövőben mindketten döntsetek jól, szerződéseket, menedzsereket és zeneszerzőket illetően és kívánom, hogy sikerüljön minden. Meghajolok előttetek!" - zárta mondandóját.

Az utolsó szavazatdömping után aztán Liptai Claudia világgá kiabálta az eredményt, az öt megasztár mellé most Gigi sorakozhat fel, és Rúzsa Magdival kiegészülve ők hatan adták elő búcsúzásképp a One moment in time című Whitney Houston-dalt, ami az 1988-as Szöuli Olimpia óta minden győztes himnuszának is tekinthető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.