A döntőn Radics Gigi és Szakos Andi csap össze

Képek - Már biztos: női győztese lesz a Megasztár6-nak

Azt már egy héttel ezelőtt is tudni lehetett, hogy a Megasztár6 történetében Talán Attila kapta az év férfiénekese minősítést, mostanra azonban biztossá vált, hogy a képzeletbeli dobogó tetejére nő fog állni.

Képekben a Megasztár 10. élő fordulója képgaléria

2012.05.19 11:29ma.hu

Noha péntek este már a finálé előtti utolsó döntőn álltak színpadra, sorsukat a közönségre és a zsűrire bízva, a még versenyben lévő három versenyző súlyos kritikákkal szembesült, olyanokkal, amiknek egy tehetségkutató célegyenesében nem szabadna felmerülniük. Talán csak Radics Gigivel voltak maradéktalanul elégedettek a kritikus zsűritagok, ami nem csoda: a kamaszlány ezúttal is mindent beleadott a dalokba, miközben Szakos Andi egy betegség utóhatásaival és emiatt hangproblémákkal küzdött, Talán Attilának pedig ismételten számos hangképzési hibára hívták fel a figyelmét.

De a zsűriben sem volt maradéktalan egyetértés a versenyzők teljesítményét illetően: heves vitát váltott ki többek közt az, hogy Szakos Andinak, akinek a héten torokproblémái akadtak, biztonsági pályán mozogva óvatosabb, de ezzel egyszerre átlagos teljesítményre kell-e törekednie, vagy kockázatot vállalva kiszakadni a biztonsági pályáról és hangja utolsó maradékával mindent kiénekelni, amit csak lehet.

Ezen a ponton Bereczki Zoltán egyedül maradt társaival szemben, mivel ő arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy egy énekes hangszála nem olyan, mint a hegedű húrja, ezt nem lehet kicserélni, ha egyszer tönkremegy. Épp ezért arra intette Andit, hogy ha fáj a torka, inkább fogja vissza magát, vigyázzon magára, míg társai arra biztatták a lányt, hogy ne foglalkozzon a holnappal, ma még énekeljen, ami csak kifér.

A nézőkben ezt hallva joggal merülhetett fel a kérdés, hogy mi is a célja a műsornak: felfedezni és elindítani a tehetségeket, vagy valójában csak perc-sztárokat építenek fel, akiknél a jövő nem számít, de nem volt idő gondolkozni, a két lány és az egyedül maradt fiú mindent beleadva mutatta be, mit tanult az elmúlt egy héten.

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


A versenyzőknek az első fordulóban egy-egy ellentétes nemű sztár számát kellett előadniuk, persze csak azt követően, hogy a korábbi Megasztár-győztessel, Király Viktorral közösen elénekelték a Csillagdalt - amit egyébként a vendégművész előadóként is jegyez. Talán Attila egy Pink-dallal próbálkozott, de nem sikerült meggyőznie a zsűrit. Mester Tamás szerint még csak elindult egy úton, de messze nem lehet azt állítani, hogy készen is áll a sztárságra, ugyanakkor kiemelte, hogy benne van egy nem tanulható tulajdonság is, amit leginkább színpadi karizmának lehetne nevezni.

Szakos Andi egy Aerosmith-klasszikussal folytatta a szerepcserék sorát, de mivel a már említett hangproblémákkal küszködött, a végén ő maga is beismerte, hogy ez igazi "Crying" volt. Ekkor tört ki a vita a zsűriben a hangszálak kíméléséről, Bochkor Gábor viszont azzal egészítette ki a kritikát, hogy olyan pörgést várt volna Anditól a színpadon, amire Steven Tyler már akkor is képes, ha csak egyszerűen belép egy szobába.

Az első kört Radics Gigi zárta Cee Lo Green ismert slágerével, a Forget you-val. Amikor befejezte, Bereczki Zoltán a felvezető kisfilmben látottakra utalva közölte: egyszer egy másik 15 éves kislány attól lesz boldog, ha Gigi dobja majd be a közönségbe a színpadról valamely személyes tárgyát. A lány ugyanis a héten megkapta azt a kézitáskát, amelyet kedvence, Beyoncé hajított budapesti koncertjén a rajongók közé, a dedikált relikviát tulajdonosa most odaajándékozta a szerinte erre legméltóbb személynek.

A többi zsűritag is lelkendezve dicsérte a tehetséges énekespalántát, Bochkor bevallotta, hogy a verseny során eddig előadott dalokból összeállított 2 órás koncertet is képes lenne folyamatosan nézni, Mester pedig elárulta, hogy Gigi akkor is ilyen karizmatikus, amikor a délutáni próbán hajcsavarókkal, kényelmes ruhában a színpadra lép, nemcsak a csillogás teszi őt ilyen varázslatos előadóvá.

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


A második kört, melyben ismert slágereket dolgozták át a versenyzők, Szakos Andi nyitotta a Good Feeling / Something's got a hold on me című számmal, amit Flo Rida és Christina Aguilera előadásában ismerhettünk eddig. A zsűri még az első körnél is rosszabb véleménnyel volt a számról, igaz, ezúttal meg épp Bereczki fogalmazta meg elégedettségét, amiért Andi nem énekelte le a csillagokat is, inkább a hangját kímélte. Ezzel azonban azt érte el, hogy a többiek unalmasnak tartották a produkciót, figyelmük sokszor kalandozott el és inkább a táncosokra figyeltek.

Talán Attila egy testhezálló feladatot vállalt, Bon Jovi Livin' on a prayer című slágerét adta elő, ám a rockszámot ezúttal lírai verzióban hallgathattuk meg. A siker azonban az ő esetében is elmaradt, Mester a dekoncentráltságra hívta fel a figyelmet és arra, hogy egy komplett versszakot is kihagyott, Falusi Mariann pedig a dalban hemzsegő hamis hangokat kifogásolta. "Ha becsukom a szemem és nem látom a kék szemed és a mosolyod, akkor csak azt hallom, hogy hamis, hamis, hamis..." - mondta, Mester azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy szerinte egy ilyen előadásnál épp az lenne a lényeg, hogy ne csukott szemmel hallgassuk.

Az erősen leült estét Radics Gigi mentette meg, aki a gospel-együttesek kedvenc darabját, az Oh happy day-t énekelte, háttérben a 60 tagú Madách Musical és Táncművészeti Iskola kórusával, amire Bochkor elragadtatottan annyit mondott a végén: rájött, hogy nem is zsűrizni jár ide, hanem szórakozni. Falusi szerint Gigi ebben a dalban bizonyította be, hogy kislányból felnőtt nő vált belőle, Mester pedig elképedve kérdezte: "nem értem, hogy csinálhatod ezt 15 évesen?!" Bereczki mindössze annyit fűzött hozzá: "Én meg megtértem!"

A viszonylag rövidnek tűnő estét előbb egy Mega-egyveleg zárta a három döntős részvételével, majd extra produkcióként a zongoravirtuóz Havasi Balázs és a Hooligans dobosa, Endi adott elő egy közös számot. A közönség ezen a héten már csak egy versenyzőt repíthetett a fináléba, szavazataik alapján Radics Gigi volt a biztos továbbjutó, a másik két versenyző között a zsűritagoknak közösen kellett dönteniük. Az ítéletet Bereczki Zoltán mondta ki, kiemelve, hogy az előző héttel ellentétben most egyhangú volt a szavazás: a Kísérj tovább című búcsúdalt a két finalista lány a szerzővel, Caramellel közösen énekelte Talán Attilának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.