Nem hozott szerencsét a kedvenc dal

Megasztár - Követte szerelmét Bozont + KÉPEK!

A kedvenc daloké és a közös produkcióké volt a főszerep - persze a versenyzőkön kívül - a Megasztár 7. élő adásában, ám Nagy Adri múlt heti távozása után Bozont sem maradt soká a versenyzők közt.

Képekben a Megasztár 7. élő fordulója képgaléria

2012.04.28 13:34ma.hu

Már csak feleannyian álltak április utolsó péntekén a Megasztár színpadára, mint ahányan elindultak az élő versenyben, az énekesekre így nemcsak egyre nagyobb teher nehezedik, ahogy hétről hétre meg kell újulniuk, de maga a verseny is egyre kiélezettebb közöttük. Ez egyben meglehetősen felemás helyzethez is vezet, mert közben a Megaház lakói egyre jobban megkedvelték egymást az elmúlt hetekben, ami azt jelenti, hogy hiába ellenfelek a színpadon, a kamerákon kívül szoros barátságok alakultak ki közöttük.

Az énekes tehetségkutató azonban megállíthatatlanul robog a vége felé és ezen a héten is valakinek búcsúznia kellett, ezért a versenyzők a Csillagdal után azonnal bele is csaptak a sűrűjébe és sorban érkeztek a színpadra, hogy megmutassák, hogyan éneklik el a kedvenc dalaikat - merthogy a heti téma a kedvenc slágerek volt, a felkészülésben pedig ezúttal Mester Tamás nyújtott segítséget.

Az est versenyszakaszát Szakos Andrea nyitotta Lady Gaga legújabb albumának címadó dalával, a Born this way című számmal. Erőteljes felütése volt ez egy erőteljes fordulónak, amivel a zsűritagokat is egy csapásra sikerült meghódítania - igaz, nem volt túl nehéz, mert már az eddigi fordulók alapján is a szívükbe zárták a tiszavasvári lányt. Bochkor Gábor bevallotta, hogy teljesen elfeledkezett Lady Gagáról és csak Szakos Andreát látta a színpadon, Falusi Mariann pedig a lány fejlődését emelte ki, amit a kezdetektől a 7. élő adásig elért.

Bozontnak nem indult könnyen a hét, mivel a legutóbbi pénteken a kiesés szélén állt, csak Bochkornak köszönhette a továbbjutását, ugyanakkor ez azt is jelentette, hogy épp attól a lánytól kellett búcsúznia, akiről a dalok közt játszott kisfilmből tudta meg, hogy több is lehet közöttük, mint barátság. Egy romantikus vacsora azonban segített feloldania a bizonytalanságát és elsöprő energiával adta elő a Soul Asylum híres slágerét, a Runaway Traint.

Sikere kevésbé volt egyértelmű, mint az őt megelőző énekesnőnek, a zsűritagok értékelésében dicséret és kritika egyaránt előkerült. Nem úgy, mint Farkas-Jenser Balázsnál, akit egyhangúan dicsértek, hibát csak elvétve találtak az eredetileg Bono által előadott U2-számban, a One-ban.

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


A héten 17 évessé vált Burgess Benji eddig ismeretlen oldalát mutatta meg egy nem épp kiskorúaknak szóló számmal, Tom Jones Kiss című slágerét adta elő. A zsűritagok közül az erotikától fűtött szám Benji-féle változatát hallva többen megjegyezték: ki tudja, mi minden történt azon a születésnapi bulin, mindenesetre Bereczki Zoltán szerint Benji a szüzességét is elveszítette, a színpadon már egy felnőtt férfit lehetett látni.

A verseny ötödik színpadra lépője Talán Attila volt, aki a Heart együttes Alone című számával igyekezett elvarázsolni mind a zsűritagokat, mind a nézőket. Alaposan feladta saját magának is a leckét, mert a dalt eredetileg női zenekar adja elő, Attilának azonban a hangszíne alkalmas lehetett volna a feladat jó teljesítésére. Ennek ellenére ahogy Bereczki kiemelte, tele volt a produkció hamis hangokkal, csak Falusi Mariann érezte úgy, hogy még ha voltak is hibák a dalban, azért több volt benne a jó, mint a rossz.

A szóló produkciók sorát Radics Gigi zárta Jennifer Hudson dalával, az And I am telling you-val. A salgótarjáni lány nem választott könnyű dalt, amit Falusi Mariann is elismeréssel dicsért, mondván: már ő is megpróbálkozott vele korábban és bizony a legnehezebb számok egyike ez, ha nem a legnehezebb. Mester mosolyogva ismerte be, hogy ez az a pillanat, amikor nem tud mit hozzáfűzni a produkcióhoz, Bochi szerint pedig valahogy úgy működhet Giginél az éneklés, hogy: "Próbáljuk ki, Beyoncé? Megy neki . Christina Aguilera? Megy neki. Whitney Houston? Megy neki. Jennifer Hudson? Az is megy."

Az elsöprő, már-már katartikus hatású dalt némi szünet után a duettek követték, ahol a még versenyben lévő hat énekes megmutathatta, hogy párban mire képesek. Elsőként a két "vidám fickó", Benji és Bozont lépett színpadra a Take That egyik első slágerével, a Relight my fire című számmal azonban nem arattak osztatlan sikert, Falusi szerint kifejezetten nehézkesnek, lassúnak tűnt, nem érezte azt az energiát, amit ez a szám adhatott volna, Bereczki pedig abbéli örömének adott hangot, hogy a fiúcsapatok kora már elmúlt.

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


Kevesebb hideget kapott Farkas-Jenser Balázs és Talán Attila duettje, bár az Extreme zenekar More than words című lírai száma után nem lehet azt mondani, hogy elégedett volt a zsűri. Ezúttal inkább Attilát kritizálták, aki küzdött az ütemmel és ezzel még Balázst is kizökkentette, hiába próbálta ez utóbbi valahogyan visszahúzni a helyes ritmusra és dallamra a rockerfiút.

A mundér becsületét végül a Gigi-Andi kettős mentette meg, feledtetve minden előző rosszat Aretha Franklin megidézésével. A Respect olyan döbbenetes energiával szólalt meg kettejük előadásában, hogy Mester kijelentette: ez a valaha hallott legjobb megasztáros duett, Bochi szerint tökéletesen megoldották azt, hogy miközben mindketten hatalmas karakterek, mégsem nyomták el egymást, hanem közösen valami egészen újat alkottak, Falusi pedig kijelentette: nem lehet eldönteni, ki volt a jobb ebben a számban.

"Én felírtam magamnak pár dolgot ide" - kezdte Bereczki az est utolsó produkciójának értékelését. "Az egyik, hogy 'Óh, yeah!', a másik pedig az, hogy 'Állati volt!'" - foglalta össze röviden, de lényegretörően a dal közben rátörő érzéseket.

A szavazás szokásos megszakítása előtt a döntéshelyzeten kívüli zsűritagok elmondták, hogy többségükben Bozontot tartják leggyengébbnek, a legjobb esetében azonban teljesen eltért a véleményük: Szakos Andit, Gigit és Benjit dicsérték. A veszélyzónába végül a nézők szavazata alapján Bozont, Talán Attila és Farkas-Jenser Balázs került.

A rajongók turbóra kapcsolhattak, míg szólt az Anna and the Barbies nevű zenekar Álmatlan című száma, majd a közönség által megmentett Talán Attila távozása után a csupán véleményezési joggal rendelkező zsűritagokkal egyetértve Mester Tamás úgy határozott: Farkas-Jenser Balázst engedi tovább a következő hétre, a Kísérj tovább pedig ezúttal Bozontnak szólt.

A következő héten Bereczki készíti fel a megasztáros versenyzőket és partnereiket: a duett-héten ismert sztárokkal állhatnak mind az öten színpadra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.