Bimbózó szerelmet szakítottak szét a nézők?

Képek - Félidőnél a Megasztár: Nagy Adri gyémántja megfakult

Nem hozott szerencsét Nagy Adrinak a Kimnowak Ékszer című száma, ráadásul a kecskeméti lány szíve épphogy kezdett végre felengedni, most a közönség miatt a megaszerelem derékba törhet.

A Megasztár6 6. élő adásának pillanatai képgaléria

2012.04.21 12:29ma.hu

Félidejéhez érkezett a Megasztár, és ezúttal Nagy Adri volt az, akinek ez a mérföldkő az útját állta: a nézők szavazatai után végül Bochkor Gábor mondta ki a "halálos ítéletet" rá. Ráadásul a kecskeméti lánynak épp azzal kellett a szigorú bírák előtt a végső döntésre várva állni, akivel a jelek szerint a legkevésbé sem szeretett volna szembekerülni, sokkal inkább együtt meneteltek volna tovább. A fiatal nőt ugyanis hosszú idő után épp most legyintette meg a szerelem szele, mégpedig a Megaház falain belül: Bozonttal kezdett alakulni köztük valami, ami túlmutat a barátságon.

A héten egyébként a magyar daloké és Bochkor Gáboré volt a főszerep, a versenyzők jellemzően napjaink legismertebb előadóitól hoztak egy-egy számot, miközben maguk a számok inkább a közelmúltat idézték, helyenként már-már nosztalgiába átcsúszva. Ilyen volt mindjárt elsőként a ma is aktív Hooligans 9 évvel ezelőtti slágere, a Legyen valami, amelyet Talán Attila ültetett át a tőle megszokott rockosabb hangzásra, megfűszerezve a múltkor is nagy sikert aratott sikításával.

A zsűrit sikerült is meggyőznie, Bereczki Zoltán kiemelte, hogy a hasonló tehetségkutatók mezőnyével ellentétben végre igazi hiánypótlóként bukkant fel rockerként a sok popénekes mellett, Bochkor Gábor pedig megerősítette ezt, mondván, jól állt Attilának a Hooligans-féle dallamos rock. Falusi Mariann is mindössze azt kritizálta, hogy a mondatok végét még mindig nagyon "leejti".

Nagy Kristóf Bozontnak viszont alaposan fel volt adva a lecke a héten, hisz egy több évtizedes Szenes Iván-műhöz nyúlt, amiből 1997-ben Lovasi András csinált paródiát a Csinibaba című film számára. Az egyébként mindig mókázó Bozonttól hiba lett volna őt utánozni, egy újabb paródiával pedig végképp megölte volna a produkciót, helyette tehát inkább lecsupaszította a Lovasi-féle feldolgozást, és megállt valahol félúton az eredeti változat felé.

Ezzel egyöntetű elismerést sikerült elérnie a zsűritagoknál, akik közül többen még azt is megjegyezték, hogy a stílus eltalálása mellett jó ötlet volt az eredeti tervhez képest magasabb hangtartományban elénekelni a számot - Bozont a dicséretek tömegét zsebelte be.

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


Akárcsak Szakos Andrea, akiről ezúttal is csak szuperlativuszokban tudtak szólni a zsűri tagjai, Falusi szerint a tiszavasvári lány bárkit képes lesz megszorongatni, Bereczki pedig azzal fejelte meg, hogy ő már a verseny győztesét is felfedezni véli benne. Andrea a Fekete rúzs című számot adta elő, ami eredetileg Zséda slágere, a végeredmény kifejezetten érdekes lett, hisz a két előadó hangi adottságai teljesen más területen érvényesülnek igazán: Zséda kristálytisztán csengő hangjával állt szemben Andi kissé "füstös", inkább jazzes hangzása.

Az est egyik meglepetése Burgess Benji volt, aki a korábbi sorozatos kritikák után végre közelít ahhoz, amit éneklésnek lehet nevezni. Az UP együttes Nap című száma neki inkább azért okozott nehézséget, mert élete nagyobb részét Amerikában töltötte és félt, hogy a magyar szöveg gondot fog jelenteni, de a felkészülésben a korábbi megasztáros Király Viktor segített neki, a végeredmény pedig a várakozásokhoz képest határozottan jó lett. A produkció ezúttal nem a mozgásra és a látványelemekre épült, a stílus pedig jól feküdt a fiatal fiúnak, aki azért így sem úszta meg kritika nélkül.

Mester Tamás nem kertelt, kimondta: "azért rezeg a léc, ezt te is érzed, ugye?", de megígérte, hogy ha a nézők továbbjuttatják, akkor a következő héten mint dedikált zsűritag egy óra alatt igazi énekest farag a versenyzőből. Falusi pedig továbbra is a hamis hangokat kifogásolta, de aztán azzal simította el, hogy ez "senkit nem érdekel", mert aki Benjit hallgatja, az önkéntelenül is vidám lesz. (Egy énekes tehetségkutató esetében ez igen sajátos meglátás, de nem mi ülünk a zsűri székében, mi csak elszenvedői vagyunk az elnéző, megelőlegezett bizalom újabb és újabb megnyilvánulásának - a szerk.)

A versenyzők egy közös produkcióval folytatták a hatodik fordulót, stílusosan Máté Péter slágerét, a Zene nélkül mit érek én című szám sorait adogatták egymásnak.

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


Az est második felét Nagy Adri nyitotta a Kimnowak Gyémánt című számával, de úgy látszik, az ékszerekkel nincs szerencséje: két héttel ezelőtt is keményen osztotta őt a zsűri, amikor a Shape of my heart alatt egy pincérfiúnak titulált fiatalember teleaggatta mindenféle csillogó kütyükkel. Ezúttal azt nehezményezték többen is, hogy még mindig tele van gátlásokkal az ifjú énekesnő, de csak akkor, amikor egyedül áll a színpadon - a közös produkciók alatt ennek nyoma sincs, mind az estet nyitó Csillagdalban, mind a Máté Péter-slágerben felszabadult és önfeledt volt.

"Ennek valami lelki oka van" - vélekedett Bereczki, Falusi szerint pedig hiába a jó technika, ha mindig mélyebben énekel Adri, mint ami neki és az adott számnak egyaránt jól állna.

Radics Gigi ismét hozta a formáját, pedig őt is próbára tette a választott szám. Mester szerint azért volt nehéz helyzetben, mert Tóth Gabi Elég volt! című számában olyan dolgokról kell énekelnie, amit még nem élt át, Bochi pedig a két lány közti éles kontrasztot emelte ki, mondván: Gabi egy szőke, dögös, nimfomán nő, Gigi ezzel szemben még ártatlan kislány, akinek fogalma sincs a szexről. Bár elismerte, hogy ennek ellenére jól oldotta meg a feladatot, finoman jelezte, hogy a jövőben a rockot mégiscsak jobb lenne inkább elkerülnie.

A sort Farkas-Jenser Balázs zárta Ákos Ilyenek voltunk című számával, külön érdekesség volt, hogy ezúttal is megvillantotta gitártudását, mert a szólórészeket ő maga játszotta el, a háttérzenét pedig ismét saját zenekara adta alá. A végeredmény olyan jól sikerült, hogy a zsűritagok megtapsolták őt, és más-más szavakkal, de mindannyian azt közölték Balázzsal: mostantól ő is a potenciális győztesek közé emelkedett, minden esélye megvan az első helyre.

Egy sztárvendéggel - Gáspár Laci - kiegészült újabb közös produkció után a döntés felelőssége alól mentes zsűritagok elmondták, kit tartottak a legjobbnak és a legrosszabbnak ezen a napon. Ekkora összhang talán még sosem volt köztük, mindhárman Balázst emelték ki és Adrit húzták le. A veszélyzónába ennek ellenére mindketten bekerültek, harmadikként pedig Bozont állt mellettük.

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


A nézői szavazatok véghajrájában még egy sztárvendég színesítette a műsort, a tinik egyik nagy kedvence, SP lépett színpadra, majd elérkezett a legizgalmasabb rész, amikor kiderült, kit mentettek még meg a szavazók az utolsó pillanatban és ki lesz az a két versenyző, aki közül Bochkor Gábornak kell választania egy továbbjutót. A szavazatok alapján Farkas-Jenser Balázs kapott újabb esélyt, a színpadon tehát épp két olyan fiatal maradt, akik most kezdtek közelebb kerülni egymáshoz.

"Egy alakuló kapcsolatot fogunk tönkretenni" - állapította meg Mester, majd figyelembe véve, hogy a jövő héten neki kell a versenyzőkkel foglalkozni, úgy vélte, Bozontból tudna többet kihozni az eddigieknél. Bereczki is Bozontra tette a voksát, értékelése szerint ő előbbre lépett, míg Adri megint egy hátrafele lépést tett, és Falusi is osztotta zsűritársai véleményét.

A döntés azonban mint mindig, ezúttal is egyetlen zsűritag kezében volt, azéban, aki a heti felkészítésért felelős. "Ahogy haladtok előre, egyre jobbak vagytok" - kezdte az összefoglalást. Adrinak elmondta, hogy egyetért Bereczki szavaival, miszerint nagyszerű énekesnő, de abban a 3 percben, amikor egyedül kell színpadra állnia, valami nagyon nem működik, és ez hétről hétre így van. Bozontról pedig úgy vélte, hullámzó a teljesítménye, néha megmutatja, hogy többre is képes, de egy bizonyos küszöböt mintha még mindig nem lépett volna át.

Az esélyt a változásra mégis neki adta meg, a Kísérj tovább című búcsúdalt most Adrinak énekelték a társai, miközben az interneten folyamatosan kommentelő nézők egyike a következőképp foglalta össze a verseny két és fél órájának eseményeit: "Azt hiszem az a legnagyobb baja ennek a Negasztárnak, hogy az összes számot hallottunk már jól is elénekelni..."

Egy hét múlva kiderül, mire jutott a versenyzőkkel Mester Tamás, és azt is megtudjuk, a hat, még küzdő énekesjelöltnek melyik a kedvenc száma, merthogy a hetedik forduló e téma köré épül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.