Halhatatlan sztárok éledtek újra a Megasztárban

Képek - Hiába a Queen-dal, Falusi Mariann megállította Bihal Rolandot

Hiába kérte Bihal Roland egy Queen-klasszikus formájában, hogy ne állítsák meg, Falusi Mariann végül mégis halálos ítéletet mondott neki a Halhatatlanok éjszakáján.

Képekben a Megasztár6 ötödik élő fordulója képgaléria

2012.04.14 11:45ma.hu

Elhunyt, de mégis halhatatlan sztárok keltek életre péntek este a Megasztár versenyzőinek jóvoltából, felidézve számos olyan slágert, amely az eltelt évek vagy akár évtizedek ellenére is örökéletűvé váltak. A TV2 tehetségkutatójának ötödik élő fordulója ugyanis a Halhatatlanok éjszakája téma köré épült, csak egyvalakinek jelentett ez a hét is - mint mindig - jelképes halált, legalábbis ami a verseny folytatását illeti.

A szokásos Csillagdal után, amelyet a még versenyben lévő nyolc énekes közösen adott elő, Bihal Roland nyitotta a szóló produkciók sorát. Freddie Mercury és a Queen slágerét, a Don't stop me now című számot adta elő, ám hiába érezte úgy, hogy megállíthatatlan és jaj annak, aki mégis megpróbálja, a zsűritől nem kapta meg a várt értékelést. Az elmúlt hetekben még egyszer sem sikerült olyat produkálnia, amelyre egyhangúlag azt mondta volna mind a négy ítész, hogy "igen, Roli, megcsináltad", és nagy bánatára ez ezúttal sem történt meg. Még a heti felelős, Falusi Mariann is kritikusan ítélte meg a teljesítményt, szerinte Roland a próbákon sokkal jobban teljesített.

Nem volt nagyobb szerencséje Farkas-Jenser Balázsnak sem, aki Presser Gábor szerzeményét, a Padlás című musical betétdalát adta elő. Az égi társulatban játszó Kaszás Attila által ismertté vált Fényév távolság a zsűritagok szerint bár technikailag rendben volt, mégis úgy érezték, mintha egy iskolai évzáró ünnepségen az osztályelső énekelte volna el a dalt. "Fogalmad sincs, mit jelent ez az egész. Amikor eleged van a sok-sok nemből, a sikertelenségből, (...) és az ember mégis azt választja, hogy küzdeni fogok, mert itt van dolgom" - fogalmazta meg Bereczki Zoltán, Mester Tamás pedig azzal egészítette ki, hogy inkább érzelgős volt, mintsem érzelmes.

Nagy Kristóf Bozont (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


A társai által egyik legmókásabb figurának tartott Nagy Kristóf Bozontnak sikerült az est során elsőként elvarázsolnia a zsűrit, ráadásul olyan dallal, ami a tőle eddig megszokott stílushoz képest komoly kontrasztot mutatott: Frank Sinatrától hozta el a My Way-t. "Ezt keressük a színpadon, amikor azt mondjuk, hogy elő kell adni egy dalt" - fogalmazta meg az általában kritikus Bereczki, Bochkor Gábor pedig bevallotta, hogy a karaoke-bárok egyik kedvenceként gyakorta énekelt - és számára elborzasztó - dalt végre kellemes minőségben hallgathatta meg. Csupán Mester hiányolt valami "bozontos" poént a végéről, de a többiek ezt gyorsan lehurrogták. Szintén dicsérték Nagy Adri dalát, ő a tavaly nyáron elhunyt Amy Winehouse-t idézte meg egyik első slágerével, a Tears dry on their own című dallal. A mély hangú lánynak valóban jól állt a soul hangzása, ráadásul végre a zsűri is elhitte, hogy "elfelejtette, hogy a színpadon van", elmúlt végre a már-már állandóvá váló görcsösség. "Felszabadultságot éreztem" - lelkendezett Falusi, Bochkor pedig azt emelte ki, hogy miközben az eredeti előadóból ezen a hangulatilag valamiféle "sötét" dalon átszűrődik az "alkesz és a drogos", addig Adriban ezt kiszorította a szexiség és az igazi dögös nő.

A forduló félidejénél újra mind a nyolc előadó színpadra lépett, és gospel-gúnyát húztak az Ain't no mountain high enough című Marvin Gaye-dalra. A nyolc legjobbnak talált versenyzők közül következőként Talán Attila lépett színpadra, aki megint a rockos énjét domborította ki az INXS Suicide blonde című számának segítségével. A dal lendületes volt, bár ezt Bereczki a fiatal énekes körül táncoló négy lánynak tudta be, Falusi pedig közölte: ő is kellett hozzá ötödik nőként, hogy a produkció ilyen legyen ezen az estén. Ugyanakkor mindannyian hiányolták a Michael Hutchense-féle erotikát és feszességet

A TOP8 (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Néma csönd, majd kitörő taps övezte Szakos Andrea versenydalát, amiről elmondta, hogy édesanyjának szeretné bizonyítani, mennyire fontos számára az a szerelem, amelyet párja, Gergő iránt érez. Ehhez egy igen nehéz és főként veszélyes előadóhoz nyúlt, Cserháti Zsuzsába már sok előadó bicskája beletört, de a 26 éves lány tökéletesen oldotta meg a feladatot. Olyannyira, hogy a dal végén Bereczki még azt is megmutatta, hogy a karján az összes szőrszál felállt a borzongató élménytől, majd röviden úgy értékelte a dalt: "Ne mondjunk semmit, menjél hátra és örüljél!"

Mester Tamás azért mégis minősítette, szerinte hiába rótta meg Falusi az ifjú énekesnőt, hogy mennyi mindent nem úgy csinált a színpadon, ahogyan azt megbeszélték, a végeredmény "méltó volt Cserháti emlékéhez". Bochkor pedig bevallotta, hogy félt tőle, hogy a számára rossz emlékű táncdalfesztiválokat fogja idézni, és az első taktusok alatt szinte Kudlik Júliát várta belépni a színpadra, a végén mégis "jóízlésű dal lett belőle".

Visszafogottabb értékelést kapott Burgess Benji, bár az elmúlt hetekhez képest még így is ez mondható talán a legjobbnak. A mezőny legmókásabb figurája most először egy helyben maradt a színpadon, igaz, John Lennon Imagine című számához nem is illett volna a tőle megszokott ugrándozás, a zsűri pedig dicsérte, hogy sikerült sallangmentesen előadni a számot.

Bochkor is dicsérte, hisz mint mondta: "John Lennon amikor ezt a dalt énekelte, akkor már túlvolt a Beatles-őrületen, kénytelen volt elviselni Yoko Onót, és a dal után lelövik - a kérdés az, hogy te 16 évesen mit tudsz ebből átadni". Csak Bereczki érezte úgy, hogy a fiúban annyira túltengtek az érzelmek, hogy ez már a dal rovására ment, elsodorta az egész előadást.

Veszélyzónában (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


A Halhatatlanok éjszakáját Radics Gigi zárta, mégpedig egy közelmúltban elhunyt legendás előadó, Whitney Houston filmslágerként is népszerű dalával, az I will always love you-val. A 15 éves ifjú lány előadása végén a zsűri tagjai a szokásos szuperlativuszokban tudtak csak megszólalni, már akinek egyáltalán sikerült szavakba önteni az érzéseit. Falusi Mariann szerint ideje megtanulni angolul, mert Gigire garantáltan külföldi karrier vár, Bochkor pedig bevallotta: noha sok előadótól hallotta már ezt a dalt, igazán csak Whitney tudott neki lúdbőrözést előidézni.

"Amit te most csináltál, az nekem érzésben felülmúlta" - fogalmazott. Ami pedig Mestert és Bereczkit illeti, ők csak a meghatottság könnyeit törölgetve annyit préseltek ki: nem tudnak mit mondani, de ha Gigit letennék valahol egy New York-i metró lejárójában, legfeljebb 12 perc kellene, hogy valaki felfedezze a tehetségét.

A tökéletes befejezés után azonban egyre közeledett az a perc, amitől minden versenyző hétről hétre retteg: a szavazatok ismertetése és aztán egy újabb búcsú. A verseny állása szinte percről percre változott, mígnem Till Attila megállította a szavazást, hogy kiderüljön, ki az a három versenyző, aki "veszélyzónába" került, kikért kell extrán mozgósítaniuk magukat a rajongóknak. Szakos Andi első ízben került ilyen közel a kieséshez, míg Talán Attila és Bihal Roland már ismerősként állt a színpadon, csupán a szavazók jóindulatára várva.

A feszült perceket a Back II Black nevű csapat zenéje próbálta oldani, majd kiderült, hogy a nézők az utolsó pillanatban Szakos Andinak szavaztak bizalmat. A maradék két versenyző közül Falusi Mariannak kellett választania, ki folytathatja az élő show-t, ő pedig a többi zsűritaggal egyetértve úgy határozott, azt engedi tovább, aki nemcsak maga elhitte, de a nézőkkel is el tudta hitetni, hogy képes továbbmenni: Talán Attilát.

A Kísérj tovább című búcsúdal tehát ezen a héten Bihal Rolandnak szólt. A maradék hét versenyző egy hét múlva magyar slágerekkel lép színpadra, felkészítőjük ezúttal Bochkor Gábor lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.