Imádják a rajongók a színész-politikus emlékeit

Nagy siker Schwarzenegger gyerekkori háza: bejött a múzeum ötlete

Sikeres volt a Schwarzenegger Múzeum első éve: messze földről is elzarándokoltak az osztrák származású filmszínész és volt kaliforniai kormányzó gyerekkori otthonába.

2012.07.31 14:29MTI

A ház Graz közelében, Thalban van. Több mint 20 ezren keresték fel; akadtak, akik Kínából, az Egyesült Államokból, Dél-Amerikából érkeztek, hogy megnézzék, hol és hogyan gyermekeskedett a "Terminátor". (A hajdani testépítő a Terminátor című mozifilmmel lett igazán világhírű.)

A múzeumban helyet kaptak a "kis Arnie" első súlyzói, amelyeket tizenévesen emelgetett, de felnőtt korából is bőven van tárgy: be lehet ülni az íróasztal mögé, amelyet Kaliforniában használt kormányzóként. A bútorzat ugyanakkor döntően Arnold Schwarzenegger családjáé volt - azzal együtt vette meg az ingatlant 2009-ben egy helyi múzeumi pénzalap.

Két évbe telt, míg minden elrendeződött. Az intézmény tavaly nyílt meg, július 30-án, - az immár 65 éves - Schwarzenegger születésnapján. A múzeum forgalmát érezhetően befolyásolja, ha hír röppen fel Arnoldról. "Utána mindig többen jönnek" - idézte Peter Urdlt, a múzeum szellemi atyját az austriantimes.at című osztrák honlap.

Idén augusztusban a múzeum központi alakját is az intézménybe várják, már csak azért is, mert részben ott készül róla dokumentumfilm.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.