2,5 méteres szobrok készülnek a Terminátorról

Alig megalomán: bronzba önteti magát Schwarzenegger

Mi passzolhatna jobban egy egykori Terminátorhoz, mint néhány bronzszobor, ami megörökíti az utókor számára is a nagyságát? Főleg, hogy 2,5 méteres alkotásokról van szó.

2011.09.27 12:29ma.hu

Bronzszobrot rendelt saját magáról Arnold Schwarzenegger, mindjárt hármat is, hogy megörökíthesse a nagyságát az utókor számára, igaz, kicsit túlnőnek majd a szobrok a valós nagyságán: egyenként 2,5 méteres darabokat rendelt. Ami közös az alkotásokban, hogy mindegyik testépítőként fog emléket állítani neki.

Fotó: Popstars Plus

A szobrok mintájául egy 1980-ban készült darab szolgál majd, ezt kapta Arnie akkor, amikor a hetedik Mr. Olympia címet szerezte az éves body building bajnokságon, a költségek pedig összességében mintegy 100 ezer fontra (több mint 30 millió forint) rúgnak.

Úgy hírlik, hogy nem fog megállni ennyinél a politikai pályát is megjárt sztár, felmerült, hogy összesen hét darabból állna majd a teljes kollekció. Az ötletet Tim Parks, a szoborkészítő cég tulajdonosa adta neki, mondván: ennyiszer nyerte meg a testépítő bajnokság aranyérmét, de hozzátette, hogy egyet mindenképp saját magának is szeretne külön készíteni. Az egykori Terminátor el volt ragadtatva az ötlettől, no meg Parks szobraitól, mindössze annyit kért, hogy a többi alkotásához képest egy kicsit sötétebb legyen az árnyalata az új műveknek.

A szobrokat elkészültük után a világ különböző helyeire szállítják, az elsőt Ausztriában, Thalban állítják majd fel, Schwarzenegger szülővárosában, ott a neki szentelt múzeum ad majd helyet a műnek. A másodikat Ohióban tervezik felállítani, ahol a sztár által ihletett Arnold Fitness Weekendet rendezik meg minden évben, a harmadik pedig természetesen jelenlegi lakóhelye közelében, valahol Kaliforniában kerül felavatásra.

Legalább ennyi öröme legyen Arnoldnak az életben, hisz mostanában inkább csak a magány jut osztályrészéül a 64 éves színésznek: épp válófélben van feleségével, Maria Shriverrel. Az asszony 25 év boldog házasság után adta be a válópert, amikor megtudta, hogy férje 14 évvel ezelőtt megcsalta őt a házvezetőnővel és viszonyukból egy kisfiú is született.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.