Nem volt házassági szerződés a felek között

Nem akar tartásdíjat fizetni nejének Schwarzenegger

Házassági szerződés híján a vagyonon fele-fele arányban osztoznak, a közös gyerekek felett pedig egyforma felügyeleti jogot kap Schwarzenegger és felesége. A színész nem tartja indokoltnak az asszonytartási díjat.

Tényleg hasonlít Schwarzeneggerre a fiúcska? képgaléria

2011.07.22 15:29ma.hu

Annak ellenére, hogy Arnold Schwarzenegger egyértelműen hibás a házassága tönkremenetelében, mégis úgy döntött, nem hajlandó eltartási díjat fizetni válófélben lévő feleségének. Maria Shriver ugyanakkor a válóper benyújtásával egyidőben jelezte, hogy igényt tart a házastársi támogatásra az őt törvényesen megillető vagyonrészesedésen felül.

Mivel a felek a házasságkötéskor nem készítettek házassági szerződést, az elmúlt 25 évben szerzett összes ingó és ingatlan vagyon teljes egészében feleződik - ez összességében a becslések szerint egyébként mintegy 400 millió dollárra rúg.

A házaspár négy gyereke közül a két legnagyobb lány, a 21 éves Katherine és a 19 éves Christina már önálló életet kezdtek, de a fiúk, a 17 éves Patrick és a 13 éves Christopher oktatási költségeit teljes egészében Schwarzenegger állja a bevételeiből - miközben feleségének, Maria Shrivernek is hoztak némi pénzt a konyhára a könyvei.

Fotó: Bakersfield (A galériában: Schwarzeneggerék még boldogan)


A színész a válóper kezdetekor ügyvédein keresztül jelezte, hogy hajlandó egy nagylelkű ajánlatra a felesége számára, ám miután a vagyon fele-fele arányban oszlik meg közöttük, ő állja az új házuk költségeit és a gyerekek után is bőséges tartásdíjat fizet, úgy véli, nem jogos az asszony eltartási igénye. Ezen felül a válóper ügyvédi költségeit is mindenkinek magának kellene fizetnie - közölte.

A színész házassága akkor ment tönkre, amikor idén januárban kiderült, hogy 14 évvel ezelőtt viszonyt folytatott a házvezetőnőjével, Mildred Baenával, akinek egy fia is született az egykori Terminátortól - ráadásul csak öt nap eltéréssel legkisebb törvényes fiához képest.

"Arnold beismerte, hogy ő az oka a házassága összeomlásának, Maria viszont szerető feleség és anya volt, és nem hiszi, hogy bármennyi pénzzel is jóvá lehetne tenni mindazt, amin férje hűtlensége miatt keresztülment." - állítja egy bennfentes. "Úgy érzi, az lenne a helyes, ha többet kapna, mint amennyit a törvény előír."

Ezek után viszont aligha lehet helyesen értelmezni azt a hozzáfűzött mondatot, miszerint a válásuk békésen fog zajlani és nem játsszák ki egymást a médiának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.