Peren kívül megegyeztek Francesca Hiltonnal

Végül mégis megkaparintotta: a herceg lett Gábor Zsazsa vagyonkezelője

Átmenetileg Gábor Zsazsa férje a híresség vagyonának kezelője, miután a Los Angeles-i feljebbviteli bíróság szerdán jóváhagyta Frédéric von Anhalt és Francesca Hilton peren kívüli megállapodását.

2012.07.12 18:29MTI

Az egykori díva 64 éves lánya még tavasszal fordult bírósághoz, mert attól tartott, hogy a férj elherdálja a betegeskedő színésznő vagyonát. Francesca Hilton keresetében hivatalos személy kijelölését kezdeményezte, hogy vizsgálja meg anyja pénzügyeit, egyúttal kérte a bíróságot, hogy mondja ki azt is, vajon az anyja a leggondosabb ellátásban részesül-e, van-e lehetősége arra, hogy szeretteivel és barátaival találkozzon, és az ő érdekét szolgálja-e anyagi javainak felhasználása.

Beadványában arra hivatkozott, hogy Frederic von Anhalt elmaradt Gábor Zsazsa házának jelzálogrészleteivel, és hétszázezer dolláros kölcsönt vett fel az ingatlan terhére.

Fotó: MTI

A bíróság a felek előzetes megállapodását jogerőre emelve úgy rendelkezett, hogy további hat hónapig Anhalt marad a hollywoodi sztár vagyonának a kezelője, de az általa hozott pénzügyi döntéseket ügyvédek fogják ellenőrizni és felügyelni. Január kilencedikén a testület újabb meghallgatást tart az ügyben, addig Hilton hetente egyszer meglátogathatja az anyját.

A magyar születésű, 95 éves Gábor Zsazsa hosszú ideje ágyhoz kötött betegként él Bel Air-i otthonában. Szélütés (stroke) miatt csak csövön keresztül tudják táplálni, fél lábát pedig amputálni kellett. Az elmúlt két és fél évben sokszor szorult kórházi kezelésre. A bírósághoz benyújtott orvosi jelentés megállapította, hogy "nem hall és nem is lát jól, kérdésekre sem képes válaszolni".

Az íróként és színésznőként ismert Hilton kapcsolata 2005-ben vált feszültté anyjával a család pénzügyei miatt.

Anhalt tavaly 15 millió dollárért kezdte árulni a Bel Air-i ingatlant, és nehéz pénzügyi helyzetükre hivatkozva bejelentette, hogy elárverezi felesége szőrmebundáit is az orvosi számlák rendezésére. Arról a tervéről is beszélt, hogy mesterséges megtermékenyítéssel és béranya alkalmazásával újabb gyermekkel akarja megajándékozni az idős asszonyt.

A 69 éves férfi az egykori díva kilencedik férje. Azt állítja magáról, hogy herceg. Valójában azonban Hans Robert Lichtenberg néven egy rendőr fiaként született Düsseldorfban, majd 1980-ban pénzért örökbe fogadtatta magát az elszegényedett özvegy, Mária Auguszta anhalti hercegnővel (1898-1983). A hercegi dinasztia többi tagja sosem ismerte el valódi családtagnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.