Már el akarták árverezni a villát

A Facebook mentette meg Gábor Zsazsa házát

A Facebooknak köszönheti Gábor Zsazsa, hogy nem árverezik el a házát, amire férje, von Anhalt herceg korábban jelzáloghitelt vett fel, hogy legyen miből finanszírozni a sztár orvosi ellátását.

2012.05.30 14:29ma.hu

A Facebookon kért pénzügyi segítséget Frederic von Anhalt herceg, miután vészes közelségbe került egy kényszerárverés az a villa ellen, amelyben ő és a hosszú ideje nagybeteg Gábor Zsazsa él. A világhírű magyar származású filmsztár férje akkor vett fel jelzáloghitelt a házra, amikor neje állapota rohamosan rossz irányba indult, elmondása szerint szükség volt az orvosi költségek fedezésére a hitelre.

Von Anhalt egyébként valamivel később az egykori díva számos ruhájától és ékszerétől is megvált, ugyanezen indokkal, bár Zsazsa lánya úgy véli, egészen más ok áll a felkapaszkodott, nem származása révén herceggé vált férfi lépéseinek hátterében. Akármi is az igazság, most valóban a közösségi oldalon kért segítséget a rajongóktól, hogy ne kelljen tétlenül végignéznie, amint elárverezik otthonukat és kilakoltatják őket onnan.

A híres Bel Air-kúria piaci értéke csaknem 15 millió dollárra rúg, 700 ezer dollárnyi hitelt vett fel rá von Anhalt herceg, de ezt nem fizették vissza, így a bank felszólítást küldött, miszerint ha nem rendezik rövid időn belül a tartozást, árverésre bocsátják a házat. Végül az egyik Facebook-felhasználó segített a hercegnek, hogy egy 1,5 millió dolláros személyi kölcsönt vegyen fel, igaz, ezt ugyancsak az ingatlan terhére jegyeztek be, és mindössze egy év áll rendelkezésre a visszafizetéshez.

A kúriát, amelyről már többször megjegyezte von Anhalt, hogy túl nagy kettőjüknek, hosszabb ideje próbálják eladni, de hiába vitték le az eladási árat 15-ről kevesebb, mint 13 millió dollárra, egyelőre így sem kapkodnak utána a vevők. A villát Zsazsa 1970-ben vásárolta, 7 hálószoba és egy medence is tartozik hozzá a több mint egy hektárnyi területen. Az ingatlanban vendégeskedett Erzsébet királynő, valamint két amerikai elnök, Ronald Reagan és George W. Bush is, továbbá állítólag megfordult a szobák valamelyikében Elvis Presley és Howard Hughes is, bár utóbbi kettőre nincs hitelt érdemlő bizonyíték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.