Terjeszkednek Tussaud viaszfigurái

Lekopizták Lady Gagát és Barack Obamát

Újabb Tussaud Panoptikum nyitotta meg kapuját hétfőn, mostantól már az ausztrál nagyvárosba, Sydneybe látogatók is megnézhetik, milyen lenne például Lady Gaga és Obama, ha mozdulatlanságba dermedne.

Extrém sztár: Lady Gaga képekben képgaléria

2012.04.16 14:29MTI

Megnyitotta kapuit Sydneyben Madame Tussaud panoptikuma. A látványosság a turisták körében népszerű Darling Harbourban várja hétfőtől a látogatókat.

Lady Gaga (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)

A Madame Tussauds hetvenfős illusztris viaszvendégseregében olyan hírességek sorakoznak, mint Cate Blanchett, Nicole Kidman, Barack Obama és Lady Gaga. A viaszszobrok elkészítése összesen 56 ezer órát vett igénybe.

"A Madame Tussauds egyet jelent a történelemmel, az örökséggel és a művészi tökéletességgel, éppen ezért rendkívüli izgalommal tölt el bennünket, hogy végre ilyen látványosságot köszönthetünk Sydneyben" - mondta Hywel Mathais, az intézmény igazgatója. Mint hozzátette, a viaszmásokon mintegy hatvan művész dolgozott.

Az új panoptikumban olyan hollywoodi csillagok kaptak helyet, mint Leonardo DiCaprio és Angelina Jolie. A viaszszobrok között sorakozik II. Erzsébet királynőnek, a legendás amerikai televíziós műsorvezetőnek, Oprah Winfreynek, Elle Macpherson ausztrál modellnek és a Krokodil Dundee filmek sztárjának, Paul Hogannek a mása is.

A világhírű Tussaud-viaszmúzeum több mint kétszáz évvel ezelőtt nyitotta meg először a kapuit a brit fővárosban, és azóta több panoptikuma is nyílt világszerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.