A londoni Tussaud-kollekciót erősíti a sztár

Colin Firth is "bevonult" a viaszfigurák híres gyűjteményébe

Ismét tökéletes munkát végeztek a Madame Tussaud panoptikum művészei, amikor Colin Firth figuráját formázták meg: a brit színészről készült viaszszobor épp csak nem mozdul meg.

2011.12.14 18:29ma.hu

Leleplezték Colin Firth viaszszobrát szerdán a londoni Madame Tussaud panoptikumban, az Oscar-díjas színész figurája az ugyancsak aranyszoborral kitüntetett Kate Winslet, valamint David és Victoria Beckham közé került.

A 150 ezer font értékű alkotás "modellje" idén februárban kapta meg az Amerikai Filmakadémia díját A király beszédében nyújtott alakításáért, a dadogós IV. György király megformálásáért, eme jeles eseményt idézi a csokornyakkendős-öltönyös szobor.

A hírnevet azonban természetesen nem ez a film hozta meg számára, már évekkel korábban belopta magát a közönség szívébe Jane Austen Büszkeség és balítélet című regényének filmes változatával, illetve Bridget Jones kissé visszafogott, de szerethető udvarlójának, Mr. Darcynak a szerepében.

Ebben az évben egyébként ő a nyolcadik, de egyben az utolsó filmcsillag, akinek élethű mását a panoptikumban kiállították. A hírességek sorában Tom Daley 17 éves olimpiai bajnok búvár viaszmásával készül a panoptikum a következő leleplezésre, amelyre 2012 februárjában kerül majd sor - jelentették be a viaszmúzeum képviselői.



Még több hír Colin Firthről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.