Finom padlizsán, zöldpaprika és paradicsom keverék

Halmozzuk a zöldségeket - nem bánjuk meg!

Könnyed, tavaszias étel: ha szeretjük a zöldséges, egyszerűen elkészíthető egytálételeket, a paradicsomos padlizsán ideális választás.

2012.04.10 06:29ma.hu

Egyszerű, könnyed és gyorsan elkészíthető a padlizsán és paradicsom - zöldség-pártiaknak kiváló, de még köretként is megteszi.

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 padlizsán
- ghí a sütéshez
- 3 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 2 evőkanál mazsola
- 1/2 kávéskanál őrölt római kömény
- 1/2 kávéskanál erős paprika
- 2 kávéskanál kurkuma
- 1/8 kávéskanál majoránna
- só

Mossuk meg és vágjuk fel a zöldpaprikát. Szeleteljük fel a paradicsomot. Tisztítsuk meg a padlizsánt és vágjuk kockára.

Forrósítsuk fel a ghít, és süssük ki a padlizsánkockákat. Egy edénybe tegyünk ghít, pirítsuk meg benne a paprikát, majd tegyük bele a paradicsomot, a fűszereket és a mazsolát.

Öt perc múlva rakjuk hozzá a kisült padlizsánt és fedő nélkül főzzük még öt percig, majd sózzuk meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.